Ειδήσεις

Κρητικό δίδυμο στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Σε κρητικά χέρια περνά πλέον η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων! Αιφνιδιαστικά, χωρίς επίσημες ανακοινώσεις, άλλαξαν τα πρόσωπα στην κορυφή της στρατιωτικής ιεραρχίας.

Αλλαγές πάντως που δεν έκρυβαν εκπλήξεις. Αντιθέτως είχαν προαναγγελθεί εδώ και μήνες και έχουν ως πρωταγωνιστές 2 Κρητικούς αντιναυάρχους, τους Βαγγέλη Αποστολάκη και Γιώργο Γιακουμάκη (αριστερά και δεξιά στη φωτογραφία αντίστοιχα).

Ειδικότερα, νέος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, νέος Α/ΓΕΕΘΑ, δηλαδή στη θέση του στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκη, αναλαμβάνει ο Ρεθυμνιώτης μέχρι σήμερα αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Βαγγέλης Αποστολάκης.

Με την τοποθέτησή του στη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο ίδιος προάγεται από αντιναύαρχος σε ναύαρχο.

Η αλλαγή ηγεσίας στο στράτευμα ήταν προδιαγεγραμμένη. Ο ως τώρα Α/ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκης ως γνωστόν μετακινείται στις Βρυξέλλες, ως πρόεδρος πλέον της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε.

Εδώ και μήνες αναμενόταν η οριστικοποίηση του διαδόχου του. Ο Ρεθυμνιώτης Βαγγέλης Αποστολάκης προέβαλε ως το μεγάλο φαβορί και οι εκτιμήσεις τελικά έπεσαν μέσα.

Στη θέση του Α/ΓΕΝ μετά την προαγωγή του Βαγγέλη Αποστολάκη στο πόστο του Α/ΓΕΕΘΑ τοποθετείται ένας επίσης Κρητικός. Ο λόγος για το Χανιώτη αντιναύαρχο Γιώργο Γιακουμάκη, που ως σήμερα είχε το πόστο του αρχηγού Στόλου.

Είναι αξιοσημείωτο πως την είδηση των αλλαγών γνωστοποίησε πρώτη η αξιωματική αντιπολίτευση!

«Το είδαμε κι αυτό από την απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Tο ΚΥΣΕΑ να αποφασίζει χωρίς να συγκαλούνται τα μέλη του, αλλά διά συλλογής υπογραφών, στα μουλωχτά, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, την αλλαγή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και την αλλαγή του αρχηγού ΓΕΝ, λες και πρόκειται για ένα τρέχον ζήτημα!», επισημαίνει στη σχετική δήλωσή του ο συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας.

Μπάμπης Σαββίδης

Σχόλια