default-image

Νέα σενάρια: Πρόωρες εκλογές και γυναίκα πρωθυπουργός

Ελλάδα
Νέα σενάρια: Πρόωρες εκλογές και γυναίκα πρωθυπουργός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέμα ημερών είναι οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση την ώρα που όλα δείχνουν ότι ισχυροποιείται το σενάριο των πρόωρων εκλογών και απομακρύνεται αυτό της ψήφου εμπιστοσύνης και των θερινών τμημάτων της Βουλής. Ωστόσο το πολιτικό τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται από βδομάδα, ίσως και τη Δευτέρα.

Όπως μετέδωσε το Mega στο βραδινό του δελτίο την Τετάρτη, εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, η Ελλάδα πιθανώς θα δει για πρώτη φορά μία γυναίκα να αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της κυβέρνησης, έστω και υπηρεσιακής, καθώς το ρόλο σύμφωνα με το νόμο θα πάρει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου.

Αυτό που επιλέγεται φαίνεται ότι είναι η λύση της παραίτησης της κυβέρνησης προκειμένου να διαλυθεί η Βουλή και να γίνουν οι εκλογές στη συνταγματική προθεσμία, δηλαδή εντός 30 ήμερων από τη διάλυση της Βουλής, διάστημα όμως που δεν μπορεί να είναι μικρότερο από τις 20 ήμερες.

Οι ανακοινώσεις είναι θέμα εικοσιτετραώρων με καταληκτική ημερομηνία, όπως φαίνεται, τη Δευτέρα.

Ο πρωθυπουργός είδε το μεσημέρι τον παλιό του συνεργάτη και υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος δήλωσε βγαίνοντας από το Μαξίμου ότι οι ανακοινώσεις είναι «είναι θέμα ωρών» ή «θέμα 24ωρών», ενώ τη Δευτέρα θα υπάρξει και νέο ραντεβού των δύο ανδρών για τις πολιτικές πρωτοβουλίες που αναμένεται να αναληφθούν.

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε ακόμη με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη, ο οποίος πέρα από την κυβερνητική ιδιότητά του για την οργάνωση των εκλογών θεωρείται και ο άνθρωπος τον οποίο εμπιστεύεται πιο πολύ από κάθε άλλον ο πρωθυπουργός για την ανάλυση των δημοσκοπήσεων και την πρόβλεψη των εκλογικών αποτελεσμάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News