Ειδήσεις

Αριστερή Πλατφόρμα: "Ψάχνουν άλλοθι για εκλογές-εξπρές"

Μετά την προαναγγελία του Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι θα καταψηφίσει την κυβέρνηση εάν ζητήσει από τη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης ο Αλέξης Τσίπρας και τη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη η οποία κατηγόρησε ευθέως την Αριστερή Πρωτοβουλία ότι πήρε απόφαση να ανατρέψει την κυβέρνηση, ο "εμφύλιος" συνεχίστηκε από την πλευρά της ομάδας Λαφαζάνη που απάντησε ότι η κυβέρνηση αναζητεί «διάτρητα άλλοθι».

«Η κυβέρνηση, με την επίθεσή της στην Αριστερή Πλατφόρμα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, είναι προφανές ότι στο μόνο που αποβλέπει είναι να βρει διάτρητα άλλοθι για άμεσες εκλογές-εξπρές», επισημαίνουν κύκλοι της Αριστερής Πλατφόρμας, αναφερόμενοι στην κυβερνητική ανακοίνωση.

Όπως τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι, «η κυβέρνηση, όσο κι αν πελαγοδρομεί και αμπελοφιλοσοφεί σε βάρος της Αριστερής Πλατφόρμας και του Παναγιώτη Λαφαζάνη, δεν μπορεί με τίποτα να δικαιολογήσει στο λαό ότι συνομολόγησε με Μέρκελ και Σόιμπλε ένα νέο Μνημόνιο λιτότητας και εξόντωσης της κοινωνίας, ένα Μνημόνιο ξεπουλήματος της χώρας και υποτέλειας».

«Τίποτα, όμως, και κανένα εκλογικό τέχνασμα δεν μπορεί να διασώσει τη νέα, καταστροφική συναίνεση, που εκφράστηκε στη Βουλή από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την κυβέρνηση, με την από κοινού ψήφιση του τρίτου μνημονίου», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Λαφαζάνης: "Δε δίνουμε το πράσινο φως"

«Δεν πρόκειται κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα να δώσουμε το "πράσινο φως" στον οποιονδήποτε να εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο», ξεκαθάρισε νωρίτερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ερωτηθείς για τη στάση που θα τηρήσει η Αριστερή Πλατφόρμα σε περίπτωση που ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Τόσο προσωπικά όσο και οι βουλευτές που έχουμε αναφορά στην Αριστερή Πλατφόρμα εκφράσαμε και καταγράψαμε ένα ισχυρό και κατηγορηματικό "όχι" στο νέο τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης, σταθεροί στις δεσμεύσεις μας και στη σφοδρή εναντίωσή μας στα δύο προηγούμενα μνημόνια. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι θα παραμείνουμε, σε κάθε περίπτωση, συνεπείς σε αυτό το "όχι"», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης στο real.gr.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος

Οι δηλώσεις του κ. Λαφαζάνη προκάλεσαν την αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.

«Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει υποστηρίξει ανοιχτά τη συντεταγμένη έξοδο της χώρας από το ευρώ, όπως την επιθυμούσε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας», κατήγγειλε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

«Οι ξεκάθαρες απαντήσεις θα βοηθήσουν όλους μας να κατανοήσουμε τη βάση στην οποία παίρνουν οι σύντροφοι την απόφαση ανατροπής της κυβέρνησης της Αριστεράς», σημείωσε η κ. Γεροβασίλη.

Σχόλια