default-image

Οκτώ Τούρκοι στρατιώτες νεκροί σε ενέδρα του PKK

Κόσμος
Οκτώ Τούρκοι στρατιώτες νεκροί σε ενέδρα του PKK

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οκτώ Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη στην πλέον πολύνεκρη επίθεση του PKK με στόχο τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αφότου ξεκίνησε η επιχείρηση ευρείας κλίμακας εναντίον των Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών τον περασμένο μήνα.

Οι αντάρτες πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό που είχαν τοποθετήσει σε αυτοκινητόδρομο της επαρχίας Σιίρτ τη στιγμή της διέλευσης των στρατιωτών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Η βόμβα, σε αγροτική περιοχή της περιφέρειας Περβαρί, εξερράγη τη στιγμή που περνούσε από το σημείο το όχημα του στρατού, μεταδίδει το "Βήμα" online.

Πηγές των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν επίσης ότι αντάρτες του PKK έχουν σκοτώσει τέσσερις Τούρκους στρατιώτες σε συγκρούσεις στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ από την Τρίτη, καθώς η ένταση κορυφώνεται τις τελευταίες ημέρες.

Εντωμεταξύ, αστυνομικοί επίσης στο Ντιγιάρμπακιρ συνέλαβαν τέσσερις δημάρχους που είναι μέλη του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις τους με τις οποίες ζητούσαν μεγαλύτερη αυτονομία από την Άγκυρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News