default-image

"Οι δικοί μας δρόμοι" από την ομάδα εθελοντών "YouthRoads"

Κρήτη
"Οι δικοί μας δρόμοι" από την ομάδα εθελοντών "YouthRoads"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άτυπη ομάδα εθελοντών "YouthRoads" διοργανώνει την παρουσίαση του σχεδίου "Οι δικοί μας δρόμοι" που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28.08.2015 και ώρα 1 το μεσημέρι στην αίθουσα σεμιναρίων του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ποια είναι η ομάδα Youthroads

Η Youthroads είναι μία άτυπη ομάδα νέων που δημιουργήθηκε για να προωθήσει τη συμμετοχή και την ενεργό δράση των νέων σε τοπικό επίπεδο.

Μέσω των δραστηριοτήτων και των προγραμμάτων της, βοηθάει τους νέους να εξερευνήσουν τους διάφορους "δρόμους", προκειμένου να ανακαλύψουν το προσωπικό τους μονοπάτι: το πάθος και τις φιλοδοξίες τους, τους στόχους, τις επιθυμίες, τις αξίες και τις πεποιθήσεις τους.

Οι στόχοι της ομάδας είναι:

• αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα ζητήματα των δικαιωμάτων του ανθρώπου

• ένταξη ατόμων με λιγότερες ευκαιρίες

• προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου και της κινητικότητας των νέων στην Ευρώπη

• προώθηση του εθελοντισμού, της κοινωνικής πρωτοβουλίας, της κριτικής σκέψης, της δημιουργικότητας και της επιχειρηματικότητας

Το πρόγραμμα "Our own Roads"

Το πρώτο σχέδιο της ομάδας ονομάζεται "Οur own roads" και υλοποιείται σε συνεργασία με ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό της Πορτογαλίας, την ADOC.

- Η ομάδα πρόκειται να χαρτογραφήσει μια συγκεκριμένη διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της πόλης, προς διευκόλυνση ατόμων με μειωμένη κινητικότητα.

- Τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος που θα καταγράψουν τα μέλη της ομάδας θα καταχωριστούν σε μια ηλεκτρονική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που θα μπορεί ο καθένας να κατεβάζει δωρεάν.

Πρόκειται για μια διακρατική πρωτοβουλία που υλοποιείται ταυτόχρονα στο Ηράκλειο και στην πόλη Μπράγκα της Πορτογαλίας και στοχεύει κυρίως στην ένταξη ατόμων με μειωμένη κινητικότητα. Η χρηματοδότηση της δραστηριότητας έγινε από το Πρόγραμμα της Ε.Ε. "Νέα Γενιά σε Δράση".

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και για δηλώσεις συμμετοχής εθελοντών:  

* στο Facebook https :// www . facebook . com / youthroads

* στα τηλέφωνα: 6949923356, 6978366790 και 6959880755.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News