Ειδήσεις

Το ολλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε το ελληνικό πακέτο

Το ολλανδικό κοινοβούλιο καταψήφισε την πρόταση που ζητούσε από την κυβέρνηση να μην εγκρίνει το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, γεγονός που σημαίνει ότι ουσιαστικά το επικύρωσε.

Η πρόταση απορρίφθηκε με ψήφους 81 κατά έναντι 52 υπέρ στην 150μελή Βουλή. Ένα μέλος του κόμματος του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε τάχθηκε κατά του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, που δεν είναι καθόλου δημοφιλές μεταξύ των συντηρητικών ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε τονίσει ότι η πρόταση που κατατέθηκε στο κοινοβούλιο υπέρ ή κατά του προγράμματος ήταν περιττή, διότι η κυβέρνηση και όχι η Βουλή είναι αυτή που χαράζει την πολιτική της χώρας.

Το κοινοβούλιο απέρριψε επίσης με συντριπτική πλειοψηφία την πρόταση μομφής που είχε καταθέσει σε βάρος του Ρούτε ο ακροδεξιός βουλευτής Χέερτ Βίλντερς.

Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της συμφωνίας ψήφισαν την Τρίτη τα Κοινοβούλια της Ισπανίας και της Λετονίας, καθώς και η Αυστρίας, ενώ σήμερα Τετάρτη το το ελληνικό πρόγραμμα υπερψηφίστηκε και στην Bundestag.

Σχόλια