default-image

Ντάισελμπλουμ:"Πιθανή η συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα"

Οικονομία
Ντάισελμπλουμ:"Πιθανή η συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πεποίθηση ότι οι χώρες της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα μπορούσαν να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία για να συμμετάσχει στο νέο ελληνικό πρόγραμμα το Ταμείο εξέφρασε την Τετάρτη ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε ότι αν και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αντιτίθενται σε οποιαδήποτε απομείωση της ονομαστικής αξίας του δημόσιου χρέους της Ελλάδας ενώ το ΔΝΤ δεν πιστεύει πως το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο ως έχει σήμερα, τα δύο μέρη θα καταφέρουν να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό.

«Μια λύση είναι τα χαμηλότερα επιτόκια και η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, έκανε την εκτίμηση αυτή κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο ολλανδικό κοινοβούλιο στο πλαίσιο της διαδικασίας επικύρωσης του τρίτου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Σημειώνεται ότι το ολλανδικό κοινοβούλιο καταψήφισε την πρόταση που ζητούσε από την κυβέρνηση να μην εγκρίνει το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, γεγονός που σημαίνει ότι ουσιαστικά το επικύρωσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News