default-image

Έπιασαν τον άνδρα που πήγε να σκοτώσει ιδιοκτήτη μίνι-μάρκετ

Κρήτη
Έπιασαν τον άνδρα που πήγε να σκοτώσει ιδιοκτήτη μίνι-μάρκετ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας 46χρονος Χανιώτης φέρεται ως δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας, αλλά και της ληστείας πριν από περίπου ενάμιση μήνα σε βάρος ενός 63χρονου συντοπίτη του που διατηρεί μίνι-μάρκετ. Τα στοιχεία του 46χρονου ταυτοποιήθηκαν μετά από συνεχιζόμενες αστυνομικές έρευνες, αλλά και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων.

Η σύλληψή του έγινε χθες το πρωί σε περιοχή του δήμου Κισσάμου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από την ανακρίτρια. Ο δράστης αντιμετωπίζει πλέον κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Υπενθυμίζουμε πως η ληστεία στο μίνι-μάρκετ σημειώθηκε μετά τις δραματικές πολιτικές εξελίξεις και πριν καλά-καλά ξεκινήσει η πρώτη μέρα των capital controls.

Εκεί που όλος ο κόσμος είχε στηθεί στην ουρά στα ΑΤΜ, προσπαθώντας να βγάλει χρήματα για να κινηθεί, ο 46χρονος προτίμησε τα μεσάνυχτα της Κυριακής της 28ης Ιουνίου να εισβάλει στο κατάστημα, να τραυματίσει σχεδόν μέχρι θανάτου τον ιδιοκτήτη του και να αρπάξει τις εισπράξεις.

Είχε κρυμμένα με κουκούλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του όταν εισέβαλε στο μίνι-μάρκετ, που βρίσκεται στην απόκεντρη λαϊκή συνοικία "Πασακάκι", ζητώντας από τον ιδιοκτήτη να του παραδώσει όσα χρήματα υπήρχαν στο ταμείο.

Ο ιδιοκτήτης αντιστάθηκε με αποτέλεσμα ο δράστης να τον χτυπήσει με αιχμηρό αντικείμενο, προκαλώντας του τραύματα στην κοιλιακή χώρα και το κεφάλι.

Αμέσως μετά απομακρύνθηκε με μοτοσυκλέτα. Στο δρόμο άρχισε να χάνεται η λεία του, ενώ του έπεσε και η κουκούλα που φορούσε! Οι πληροφορίες ανέφεραν πως η Αστυνομία, που έσπευσε στο σημείο, βρήκε κάποια χαρτονομίσματα, τα οποία μάλιστα έφεραν εμφανή ίχνη αίματος. Επίσης, εντοπίστηκε και η κουκούλα που φορούσε ο δράστης κατά την εισβολή του στο κατάστημα.

Ο 63χρόνος, στο μεταξύ, είχε μεταφερθεί στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Ιωάννα Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News