Ειδήσεις

Δεν υπήρξε ενημέρωση της ΕΡΤ για το πρόβλημα με το σήμα

Μόλις στις 19:43 του Σαββάτου ενημερώθηκε η ΕΡΤ από την DIGEA για το πρόβλημα που υπήρχε σε σημείο του χώρου εκπομπής της Ροδιάς, που είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός "αέρα" τα περιφερειακά κανάλια.

Παρότι η βλάβη υπήρχε από το πρωί, η ΕΡΤ υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας από την εταιρεία που διαχειρίζεται την ψηφιακή εκπομπή, με αποτέλεσμα να ενημερωθεί η ΕΡΤ λίγο πριν τις 8 το βράδυ!

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΡΤ έχει ως εξής:

«Σχετικά με τη διακοπή των προγραμμάτων των περιφερειακών σταθμών της Κρήτης που μεταδίδονται από την DIGEA από τη θέση Ρογδιά Ηρακλείου Κρήτης στις 15/08/2015 και για την αποκατάσταση της αλήθειας, η ΕΡΤ επισημαίνει τα ακόλουθα:

1. Το πρόβλημα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, υπήρχε από το πρωί της ίδιας ημέρας σε κύκλωμα του ΟΤΕ το οποίο μετέφερε τα προγράμματα των περιφερειακών της DIGEA σε σημείο εντός των χώρων της ΕΡΤ στο Κέντρο Εκπομπής στη Ρογδιά.

2. Η ΕΡΤ ενημερώθηκε στις 19:43 του Σαββάτου 15/08 για να επιτρέψει την πρόσβαση στο χώρο, πράγμα το οποίο έπραξε άμεσα.

3. Είναι προφανές ότι δεν ευθύνεται η ΕΡΤ για την καθυστερημένη ενημέρωσή της. Επιπροσθέτως, είναι παράλογο προβλήματα που παράγονται με ευθύνη τρίτων να καταλογίζονται στην ΕΡΤ. Παρακαλούμε τους καταγγέλλοντες να αναζητήσουν αλλού την "προκλητική αδιαφορία"».

Σχόλια