Ειδήσεις

Ανακοίνωση Αυγενάκη για απένταξη έργων από το παλιό ΕΣΠΑ

Ο βουλευτής της ΝΔ νομού Ηρακλείου Λ. Αυγενάκης, εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την παραδοχή από τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη ότι απεντάσσονται έργα από το παλιό ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Παράσημο ευγενικής απραξίας στον αρμόδιο Υπουργό και την Πρώτη Φορά Αριστερή Κυβέρνηση

Η «ευγενική απραξία» του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Γιώργου Σταθάκη συνεχίζεται και κοστίζει πολύ ακριβά!

Σύμφωνα με δική του έγγραφη απάντηση 359 έργα προϋπολογισμού 1,4 δις ευρώ απεντάσσονται από το παλιό ΕΣΠΑ «για διαχειριστικούς λόγους και δύνανται να μεταφερθούν στη νέα προγραμματική περίοδο, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τους κανόνες επιλεξιμότητας».

Παράλληλα άλλα 313 έργα προτείνεται να χρηματοδοτηθούν ως έργα-γέφυρες του νέου ΕΣΠΑ. Ο τελικός προϋπολογισμός τους για το νέο ΕΣΠΑ εκτιμάται ότι φτάνει τα 3,1 δισ. ευρώ.

Όπως μας ενημερώνει και εγγράφως «η δημοσιονομική στενότητα και η έλλειψη ρευστότητας έχουν επηρεάσει αρνητικά την υλοποίηση των έργων που είναι ενταγμένα στα επιχειρησιακά προγράμματα της περιόδου 2007-2013, η οποία λήγει επισήμως στις 31 Δεκεμβρίου 2015».

Εδώ και τρεις μήνες ενημερώνουμε τον κ. Υπουργό για τους κινδύνους που υπάρχουν στα έργα κι εκείνος μας αποκαλεί «κινδυνολόγους». Εάν εμείς είμαστε κινδυνολόγοι, τότε η Πρώτη Φορά Αριστερά χαρακτηρίζεται από επικίνδυνη άγνοια και δικαίως παίρνει το παράσημο της ευγενικής απραξίας».

Ο κ. Λ. Αυγενάκης κατέθεσε σήμερα ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων με τις οποίες ζητά αναλυτικά τα έργα που απεντάσσονται από το ΕΣΠΑ.

Σχόλια