Ειδήσεις

Απίστευτο: Συνέλαβαν ερευνητές του ΕΛΚΕΘΕ στην Ιεράπετρα

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Ιεράπετρα, όπου επιστήμονας του ΕΛΚΕΘΕ συνελήφθη στην προσπάθειά του να... χαρτογραφήσει το λιμάνι!

Ο ερευνητής προχωρούσε σε εργασίες χαρτογράφησης του λιμανιού της Ιεράπετρας, ως παρατηρητής για χρήσεις γης, κάνοντας μάλιστα και βυθομετρήσεις του λιμανιού, στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος στο οποίο συμμετέχει το ΕΛΚΕΘΕ.

Ωστόσο κατά τα φαινόμενα υπήρξε ένα... έλλειμμα ενημέρωσης, αφού οι λιμενικές Αρχές της Ιεράπετρας δε γνώριζαν κάτι για αυτήν την προσπάθεια του ΕΛΚΕΘΕ.

Οι δύο επιστήμονες στα Δικαστήρια της Νεάπολης σήμερα

Αδίκως ο επιστήμονας προσπάθησε να εξηγήσει στο κλιμάκιο του Λιμενικού που ανέλαβε να διερευνήσει την υπόθεση και να τον ρωτήσει τι ακριβώς συνέβη. Καθώς οι εξηγήσεις δεν πήγαιναν... καλά, δημιουργήθηκε ένταση, αφού οι λιμενικοί ζητούσαν χαρτιά που να αποδεικνύουν την ιδιότητα και το έργο που έκανε και ο επιστήμονας. Εκείνος τους απάντησε ότι δεν έχει τέτοια χαρτιά γιατί δεν είναι αναγκαίο, αλλά τους επέδειξε κάποια χαρτιά του προγράμματος, τα οποία ωστόσο δε θεώρησαν... επαρκή οι λιμενικοί, που στη συνέχεια προχώρησαν στην προσαγωγή του στο κρατητήριο!

Μάλιστα ο επιστήμονας αναφέρει ότι το όλο περιστατικό έγινε μπροστά στο γιο του, επίσης ερευνητή, που... επίσης συνελήφθη!

Δηλώσεις

Το neakriti.gr επικοινώνησε με τον ένα εκ των δύο συλληφθέντων, Χρήστο Αναγνώστου, ομότιμο ερευνητή του ΕΛΚΕΘΕ, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Μαζί με το γιο μου, επίσης ερευνητή, υλοποιούμε μία μελέτη για την αποτύπωση της χρήσης γης στο Λασίθι στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος.

Χθες αυτό κάναμε στο λιμάνι της Ιεράπετρας, όταν άνδρες του Λιμεναρχείου μάς πλησίασαν και ζήτησαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα, όπως και τα υποδείξαμε. Οι ίδιοι ωστόσο δε φαίνεται να αρκέστηκαν σε αυτά και ζήτησαν να τους ακολουθήσουμε στο Λιμεναρχείο».

Οι δύο ερευνητές, σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζουν, αρνήθηκαν να το πράξουν, καθώς πρόκειται για πρωτοφανές περιστατικό, με αποτέλεσμα τελικά να συλληφθούν, να περάσουν τη νύχτα στα κρατητήρια και το πρωί να βρεθούν στο Δικαστήριο Νεάπολης προκειμένου να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία για αντίσταση κατά της Αρχής. «Δε βρίσαμε, δεν απειλήσαμε, όπως οι λιμενικές Αρχές υποστηρίζουν», υπογραμμίζει ο κ. Αναγνώστου.

«Η έρευνα στην Ελλάδα περνά από χειροπέδες», είπε χαρακτηριστικά!

Στο πλευρό του βρίσκονται στελέχη και επιστήμονες του ΕΛΚΕΘΕ.

Στα Δικαστήρια

Οι δύο ερευνητές μεταφέρθηκαν σήμερα στα Δικαστήρια της Νεάπολης, αλλά η δίκη τους αναβλήθηκε και θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή.

Πάντως από το Λιμενικό δεν έχει γίνει το παραμικρό σχόλιο για το θέμα και τα σχετικά αιτήματα του neakriti.gr για δηλώσεις επί του θέματος παραπέμπονται στο υπουργείο.

Σχόλια