Ειδήσεις

Απο την 343 Μοίρα - Κορυφαίος πιλότος του ΝΑΤΟ

Την υπεροχή των ελλήνων πιλότων στους αιθέρες, την άρτια εκπαίδευση τους, μα πάνω από όλα τη λεβεντιά και την αποφασιστικότητα τους έρχεται να αποδείξει μια ακόμη διάκριση 30χρονου πιλότου της 343 Μοίρας, των Χανίων.

Ο υποσμηναγός Χαρίλαος Νίκου, ο οποίος κατάγεται από το Ριζοβούνι Πρέβεζας, κατέκτησε το δίπλωμα του «1ου καλύτερου Πολεμιστή» του ΝΑΤΟ. Ο έλληνας πιλότος διακρίθηκε έπειτα από σκληρά γυμνάσια, που διήρκεσαν έναν μήνα στην Ισπανία, μεταξύ αεροπορικών δυνάμεων της Ελλάδας, της Τουκίας, της Γαλλίας, της Πολωνίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Ο Χαρίλαος Νίκου ανήκει στη 343 Μοίρα της Σούδας, είναι παντρεμένος και πατέρας ενός μικρού κοριτσιού. Παρά τις απίστευτες επιδόσεις του, που άφησαν άφωνους ακόμη και τους κριτές του, αξιωματούχους του ΝΑΤΟ που υποβάλουν σε κάθε σκληρή δοκιμασία τους κορυφαίους πιλότους του κόσμου, παραμένει απόλυτα προσγειωμένος στην έννοια του καθήκοντος.

"Η βράβευση αποτελεί ανταμοιβή των κόπων επί σειρά ετών. Από εκεί και πέρα δε σημαίνει τίποτε περισσότερο, γιατί η μάχη στο Αιγαίο είνι καθημερινή. Απλώς ο τίτλος αυτός με γεμίζει με μεγάλες ευθύνες για να μεταδώσουμε τις εμπειρίες μας στους νεότερους και να κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε το καθήκον μας", όπως αναφέρει ο Χαρίλαος Νίκου.

"Η διάκριση είναι αποτέλεσμα συνδυασμού αρκετών παραγόντων, καθώς από τη μία παίζει σημαντικό ρόλο η εκπαίδευση στο δύσκολο περιβάλλον του Αιγαίου, και από την άλλη η εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες", όπως αναφέρει ο 30χρονος υποσμηναγός.

Ε.Κ.

Σχόλια