default-image

Σώθηκαν γύπες με δηλητηρίαση, ασιτία και κατάγματα

Σώθηκαν γύπες με δηλητηρίαση, ασιτία και κατάγματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο νεαροί γύπες με προβλήματα επιβίωσης μεταφέρθηκαν τις τελευταίες ημέρες από την Κρήτη στην Αίγινα. Στόχος να τους περιποιηθούν στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων και στη συνέχεια να τους απελευθερώσουν γερούς και δυνατούς στο φυσικό τους περιβάλλον.

Ο πρώτος γύπας εντοπίστηκε την παραμονή της Παναγίας από πολίτη, αδύναμος να πετάξει, στην περιοχή Λίμνες Αγίου Νικολάου. Ειδοποιήθηκε άμεσα η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Νεαπόλεως, η οποία μετέφερε το ζώο εσπευσμένα στο Ηράκλειο, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Πρόκειται για ένα μικρό γύπα, φετινό πουλί, το οποίο έπασχε από ελαφριά δηλητηρίαση - την οποία και ξεπέρασε - και ασιτία.

Την επομένη του Δεκαπενταύγουστου οι εθελοντές του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ) ενημερωθήκαν για ένα γύπα, ο οποίος βρέθηκε αδύναμος να πετάξει στις Αρχάνες. Το πουλί περισυνέλεξε η Δασοφυλακή και το μετέφερε στο Ηράκλειο πολύ γρήγορα. Είναι ένα νεαρό πουλί που έχει κλειστό κάταγμα στο αριστερό φτερό και νευρολογικά προβλήματα. Το πουλί έλαβε τις πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε άμεσα στην Αίγινα.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εθελοντές του ΕΚΠΑΖ αναφέρουν: «Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι συνέδραμαν στη σωτηρία των ζώων. Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Κρήτης & Δωδεκανήσων και ιδιαιτέρως τον ομοσπονδιακό θηροφύλακα Νεαπόλεως Κώστα Κουμπανάκη, τον ομοσπονδιακό θηροφύλακα Αγίου Νικολάου Γιώργο Χωραφά και φυσικά τον Κώστα Ξωμεριτάκη (κάτοικο Αθηνών που βρέθηκε στην Κρήτη για διακοπές), που εντόπισε το γύπα και μας ειδοποίησε, καθώς και τη Γεωργία Στεφανάκη για τη βοήθειά της. Άλλη μια φορά, μια αλυσίδα ανθρώπων βοήθησε για να σωθεί ο μικρός γύπας από το νομό Λασιθίου.

Ακόμη, ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά τη Διεύθυνση Δασών Ηρακλείου και το Δασοφυλακείο Αρχανών και όλους του τους υπαλλήλους για τα γρήγορα αντανακλαστικά τους και την ευαισθησία που δείχνουν κάθε φορά που θα υπάρξει ένα τέτοιο περιστατικό με αγριμικό που είναι σε ανάγκη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News