default-image

Δυο νεαροί ομολόγησαν τη δολοφονία του 71χρονου

Κρήτη
Δυο νεαροί ομολόγησαν τη δολοφονία του 71χρονου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον είχαν ξανακλέψει την ώρα που κοιμόταν. Συνήθως άφηνε ξεκλείδωτη την πίσω πόρτα του σπιτιού του. Από 'κει ξαναμπήκαν τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης οι δύο νεαροί Βούλγαροι που ομολόγησαν προχθές το στυγερό έγκλημα στις Μοίρες σε βάρος του άτυχου 71χρονου Όθωνα Ανδρουλιδάκη.

Για κακή τύχη όλων, ο ηλικιωμένος τη στιγμή της κλοπής ξύπνησε και τους είδε. Αμέσως τους αναγνώρισε. Δεν ήταν άλλοι από το 17χρονο γιο μιας Βουλγάρας φίλης του και τον 21χρονο ομοεθνή και φίλο του ανηλίκου. Αυτό στάθηκε μοιραίο τόσο για τον 71χρονο, που ακινητοποιήθηκε με μαχαίρι και δέχτηκε αρχικά ένα μαξιλάρι στο πρόσωπο και στη συνέχεια 57 μαχαιριές σε όλο του το σώμα - με τις δύο από αυτές να είναι θανατηφόρες (μια στην καρωτίδα και μια στην κοιλιά), όσο όμως και για τους δύο νεαρούς, που, αν και ρίχνει ο ένας στον άλλο τις κατηγορίες, αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία επίσης από κοινού κατά συναυτουργία.

Νυχθημερόν επί τέσσερις ημέρες χρειάστηκε να δουλέψουν οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου για την εξιχνίαση της υπόθεσης, της οποίας η δικογραφία ξεπερνά τις 700 σελίδες! Για 100 ευρώ τελικά ένας συνάνθρωπός μας έχασε τη ζωή του τόσο βασανιστικά.

Αν και από την πρώτη βραδιά, αφότου εντοπίστηκε άγρια δολοφονημένος ο 71χρονος, από τους πρώτους που κλήθηκε κι έδωσε κατάθεση ήταν η μητέρα του ανήλικου δράστη - που ήταν φίλη του θύματος - ωστόσο ο γιος της προσήχθη στην Ασφάλεια μόλις προχθές το μεσημέρι, όπου και τελικά ομολόγησε πως παρέα με τον 21χρονο μπήκε στο ισόγειο του 71χρονου. Λίγο αργότερα, από την περιοχή των Μοιρών... μάζεψε η Αστυνομία και τον 21χρονο, που επίσης ομολόγησε αργά πλέον το βράδυ.

Εξάλλου, δεν πέρασαν πολλές ώρες και χθες το πρωί επιβεβαίωναν τις ομολογίες των δύο νεαρών τα αποτελέσματα από τους εργαστηριακούς ελέγχους. Το DNA και συγκεκριμένα ο ιδρώτας του ανήλικου βρισκόταν στις δύο κάλτσες που χρησιμοποίησε ως γάντια στα χέρια του για να μπει στο σπίτι του ηλικιωμένου. Τις είχε πετάξει σε παρακείμενο χωράφι όταν έφυγε με το φίλο του από την πίσω πόρτα του σπιτιού του 71χρονου, αφήνοντάς τη μάλιστα μισάνοιχτη.

Οι κάλτσες ήταν ποτισμένες και με το αίμα του άτυχου άνδρα. Στο ίδιο σημείο η Αστυνομία είχε περισυλλέξει κι ένα κουζινομάχαιρο του 71χρονου, το οποίο πρόλαβαν οι νεαροί να πλύνουν, ενώ παράλληλα καθάρισαν πριν φύγουν ίχνη που άφησαν και συγκεκριμένα αποτυπώματα και πατημασιές.

Εικάζεται πως, πέρα από το κουζινομάχαιρο, που βρέθηκε στο χωράφι, χρησιμοποιήθηκε πιθανόν και άλλο κουζινομάχαιρο, προκειμένου να κατακρεουργήσουν το θύμα. Υπενθυμίζεται πως η Αστυνομία είχε συλλέξει και άλλα μαχαίρια που βρέθηκαν στο χώρο.

Κατά την προανάκριση οι δύο φερόμενοι δράστες έριχναν ο ένας στον άλλο τις κατηγορίες.

Ο 17χρονος, όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, ισχυρίζεται ότι αυτός κρατούσε το μαξιλάρι και ο φίλος του μαχαίρωνε τον ηλικιωμένο. Από την πλευρά του ο 21χρονος υποστηρίζει πως όσο μαχαίρωνε τον 71χρονο ο 17χρονος, εκείνος περίμενε έξω από το σπίτι.

Σημειώνεται ότι επιπλέον συνελήφθη η 38χρονη μητέρα του 17χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Το γεγονός πάντως πως για 100 ευρώ έγινε ένα τέτοιο έγκλημα συγκλονίζει την κοινή γνώμη. Ο άτυχος ηλικιωμένος δεν είχε άλλα χρήματα μαζί του τελικά. Η Αστυνομία δηλώνει πως δε βρήκε κατά την έρευνα στο σπίτι του καθόλου χρήματα ή τιμαλφή.

Ανάστατη παραμένει η κοινωνία των Μοιρών, που ακόμη μετά και την εξιχνίαση της υπόθεσης δεν μπορεί να πιστέψει πως έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα και φρικτά ο 71χρονος για μόλις λίγα ευρώ. Αδυνατεί να συνειδητοποιήσει πως με τόση θρασύτητα και ευκολία οι δύο αδίστακτοι, όπως αποδείχθηκαν, δράστες κατάφεραν να μπουν στο σπίτι του ηλικιωμένου και να τον μαχαιρώσουν τόσες πολλές φορές μέχρι που ξεψύχησε.

Υπενθυμίζεται ότι ο 71χρονος είχε βρεθεί νεκρός αρχικά από το γαμπρό του, στο σπίτι του, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης. Στο σημείο από την πρώτη στιγμή μετέβησαν ιατροδικαστής, καθώς και αρμόδιο συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου για αυτοψία και εξερεύνηση του χώρου.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών και το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσαράς, προέκυψε ότι οι δύο δράστες μετέβησαν στο σπίτι του 71χρονου με σκοπό την κλοπή περίπου τα μεσάνυχτα 12 προς 13 Αυγούστου.

Ιωάννα Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News