default-image

Εντυπωσίασε τους Κρητικούς η διεθνούς φήμης Φιλαρμονική της Κίνας

Κρήτη
Εντυπωσίασε τους Κρητικούς η διεθνούς φήμης Φιλαρμονική της Κίνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το θαυμασμό και το θερμό χειροκρότημα των Κρητικών απέσπασε η διεθνούς φήμης Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κίνας σε μία μοναδική συναυλία που έδωσε στο ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο κηποθέατρο "Νίκος Καζαντζάκης" με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Η συναυλία στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, καθώς η παγκόσμια γνωστή ορχήστρα με τους εκατό και πλέον μουσικούς "μάγεψε" τους δύο χιλιάδες περίπου παρευρισκόμενους, Έλληνες και ξένους, που ανταπέδιδαν με θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα, κάνοντας παράλληλα λόγο για ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα του καλοκαιριού.

Τους Κινέζους μουσικούς και όλους τους συμμετέχοντες στην κινέζικη καλλιτεχνική αποστολή καλωσόρισε θερμά ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο οποίος και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους-"δώρο" προς τους Κρητικούς. Παράλληλα ανέφερε ότι η επιτυχημένη συναυλία θα αποτελέσει μεγάλη τουριστική, πολιτιστική προβολή της Κρήτης στην Κίνα, καθώς τη συναυλία στο κηποθέατρο κάλυπτε κορυφαίο τηλεοπτικό δίκτυο της Κίνας.

Η συναυλία με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου είχε ελεύθερη είσοδο-δωρεάν για το κοινό, ενώ έγινε γνωστό ότι η ίδια συναυλία που θα δοθεί στην Αθήνα θα έχει εισιτήριο που θα κοστίζει 35 ευρώ.  

Η συναυλία δόθηκε υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και καλλιτεχνικού της διευθυντή Long Yu. Οι συντελεστές της ορχήστρας ερμήνευσαν τους πασίγνωστους "Πολοβτσιανούς Χορούς" από την όπερα Πρίγκιπας Ιγκόρ του Αλεξάντερ Μποροντίν, το Κοντσέρτο για βιολί των He Zhanhao και Chen Gang και την περίφημη Ενάτη Συμφωνία "Του Νέου Κόσμου" του Αντονίν Ντβόρζακ.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κίνας έχει κερδίσει τα τελευταία 15 χρόνια - από το 2000 που ιδρύθηκε - την αναγνώριση του φιλόμουσου κοινού τόσο στην Κίνα όσο και στο εξωτερικό. Αποτελούμενη από έναν μεγάλο αριθμό σπουδαίων μουσικών που δουλεύουν μαζί με πάθος και αποφασιστικότητα, φιλοδοξεί να αποτελέσει την καλύτερη ορχήστρα στην Κίνα και μία από τις σπουδαιότερες τόσο στην Ασία όσο και στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.

Η ορχήστρα είναι στην ουσία η μετεξέλιξη της "China Broadcasting Symphony Orchestra" που δραστηριοποιούνταν για χρόνια στη χώρα και έδωσε την πρώτη της συναυλία το 2000. Πάντα με τον Long Yu στο πόντιουμ, το 2001 πραγματοποίησε την πρώτη της περιοδεία και έπαιξε σε χώρες όπως η Ταϊβάν, ενώ το 2002 επέκτεινε τις εμφανίσεις της στην Ιαπωνία και την Κορέα. Για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό κοινό η ορχήστρα έπαιξε το 2005, οπότε επισκέφτηκε 25 χώρες, ανάμεσά τους και κάποιες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News