Ειδήσεις

ΚΚΕ: "Η παραχώρηση αεροδρομίων φέρνει πανάκριβες μεταφορές"

Την εκτίμηση ότι η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική εταιρεία Fraport για 40 χρόνια «θα κάνει πανάκριβες και απαγορευτικές, για το λαό, τις αεροπορικές μεταφορές και θα οδηγήσει στην επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων σε αυτές», εκφράζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Περισσού, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, ολοκληρώνει την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική εταιρία Fraport για 40 χρόνια. Αυτή η εξέλιξη θα κάνει πανάκριβες και απαγορευτικές, για το λαό, τις αεροπορικές μεταφορές και θα οδηγήσει στην επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων σ' αυτές.

Επίσης η εκποίηση αυτή αφενός μεν εξυπηρετεί τα προαπαιτούμενα των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων και αφετέρου υλοποιεί την ευρωενωσιακή πολιτική για απελευθέρωση των αερομεταφορών. Και απ' αυτή την εξέλιξη αναδεικνύεται ότι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών είναι ασύμβατη με τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και την πολιτική της Ε.Ε. και γι' αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί απ' το λαό».

Σχόλια