default-image

Μαξίμου: "Την επόμενη εβδομάδα οι οριστικές αποφάσεις"

Ελλάδα
Μαξίμου: "Την επόμενη εβδομάδα οι οριστικές αποφάσεις"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την επόμενη εβδομάδα μετατίθενται οι αποφάσεις για οποιαδήποτε πολιτική πρωτοβουλία εκ μέρους της κυβέρνησης, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πήγες, οι οποίες επισημαίνουν πως οι συνεργασίες που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός - μετά τις ολιγοήμερες διακοπές του - με μέλη του οικονομικού επιτελείου, ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα και για την ώρα δεν υπάρχει καμία απόφαση.

Όπως τόνιζαν οι ίδιες πήγες αναφερόμενες στο θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης και τυχόν εκλογών, το ζήτημα είναι «πολυπαραγοντικό».

Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι στις παραμέτρους για την όποια πολιτική πρωτοβουλία σημασία έχει και το «πώς δε θα διαταραχτεί ένα κλίμα που οδηγεί τη χώρα με ασφάλεια στη συζήτηση για το χρέος».

Παράλληλα υπογράμμιζαν ότι οι κινήσεις «θα πρέπει να είναι προσεκτικές και να μην έχουν ρίσκα», υπονοώντας το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης.

Σχολιάζοντας στον τηλεοπτικό σταθμό "Σκάι" το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, ο προσκείμενος βουλευτής στο ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος ανέφερε ότι «καμία συζήτηση δεν έχει γίνει για ψήφο εμπιστοσύνης σε κανένα όργανο...». «Ανά δυο ώρες κυκλοφορεί νέα διαρροή από το Μαξίμου», δήλωσε ειρωνικά ο κ. Λεουτσάκος.

«Δεν έχουμε αποφασίσει για τα επόμενά μας βήματα. Η κυβέρνηση ήταν προσανατολισμένη στη διαδικασία επίτευξης της συμφωνίας, εκκρεμεί η ψήφιση από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια και στη συνέχεια ακολουθούν οι εκταμιεύσεις, για να πληρωθούν αυτά που πρέπει. Έχουν ακουστεί πολλές σκέψεις, αλλά σίγουρα δεν ξέρουμε τι θα γίνει τελικά. Είναι συγκυρία με πολλές παραμέτρους και πιεστικούς χρόνους», δήλωσε πάντως στον "Αθήνα 98,4" η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης, πιστεύοντας ότι αποτύχαμε στις διαπραγματεύσεις, πιστεύοντας ότι φέραμε στο λαό αντίθετα από αυτά που είχαμε υποσχεθεί και πιστεύοντας ότι με μια διαρκή διαπραγμάτευση, στοχευμένη διαπραγμάτευση ικανών διαπραγματευτών της τεχνικής και νομικής διαπραγμάτευσης, μπορούμε να αμβλύνουμε και τον πυρήνα και επιμέρους στοιχεία», τόνισε επίσης στο "Σκάι" ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.

Στο τραπέζι και θερινά τμήματα

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο Μαξίμου αντιπαλεύουν δύο γραμμές, καθώς ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να θέσει σε λειτουργία τα θερινά τμήματα της Βουλής ώστε να ψηφιστούν όλα τα προαπαιτούμενα πριν την αξιολόγηση των θεσμών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News