default-image

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο των εκλογών

Ελλάδα
Απομακρύνεται το ενδεχόμενο των εκλογών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χθες οι "διαρροές" από το Μαξίμου περίπου έθεταν ως... βεβαιότητα τις εκλογές και μάλιστα το Σεπτέμβρη. Ωστόσο με μια νέα... τρίπλα, που έκανε σήμερα η κυβέρνηση, το ενδεχόμενο εκλογών φαίνεται να απομακρύνεται και να μετατίθεται είτε για το Νοέμβρη είτε για... αργότερα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να προχωρήσει σε κλείσιμο της Ολομέλειας και την έναρξη των εργασιών στα θερινά τμήματα της Βουλής.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να διαμορφώσει η ίδια τους συσχετισμούς και τις σχετικές πλειοψηφίες βάζοντας στα θερινά τμήματα βουλευτές που πρόσκεινται στο προεδρικό μπλοκ και αποκλείοντας τους βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας, έτσι ώστε ως τα τέλη Σεπτέμβρη να περάσει όλους τους εφαρμοστικούς νόμους που απαιτούνται για την εκταμίευση των χρημάτων του προγράμματος.  

Η λύση αυτή, ωστόσο, εγκυμονεί τον κίνδυνο οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας να ανεξαρτητοποιηθούν και να φτιάξουν δική τους Κοινοβουλευτική Ομάδα έτσι ώστε να έχουν εκπροσώπηση στα θερινά τμήματα. Βεβαίως σε κάθε περίπτωση οι βουλευτές που θα "καλόβλεπαν" ανεξαρτητοποίηση είναι πολύ λιγότεροι από τους 43 που διαφοροποιήθηκαν στην τελευταία ψηφοφορία για το μνημόνιο, προφανώς και πολύ λιγότεροι ακόμη και από τους 32 που ψήφισαν "όχι".

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει συντάξει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο φέρεται να έχει ήδη υπογράψει και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Τα θερινά τμήματα θα διαρκέσουν μέχρι τις αρχές του Οκτώβρη και θα έχουν διάρκεια 15 ημέρες το καθένα.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών των θερινών τμημάτων δεν μπορεί να κατατεθεί πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης και έτσι, αν επιλεγεί αυτή η λύση, τότε κάτι τέτοιο δε θα μπορέσει να γίνει μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.

Εντωμεταξύ, ο πρωθυπουργός επέστρεψε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τις επόμενες ώρες θα έχει συσκέψεις με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σύσκεψη που θα έχει σήμερα ο Αλέξης Τσίρπας με τον Νίκο Παππά και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις του και το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News