Ειδήσεις

Εγκριση πέντε κοινοβουλίων αναμένει η Ελλάδα

Την έγκριση πέντε κοινοβουλίων της ευρωζώνης αναμένει η Ελλάδα  πριν λάβει την πρώτη δόση του τρίτου πακέτου διάσωσης.

 Οι χώρες των οποίων τα κοινοβούλια αναμένεται να ψηφίσουν για τη διάσωση είναι οι Ισπανία, Εσθονία, Αυστρία, Ολλανδία και Γερμανία.

Αν και δεν είναι υποχρεωτική η επίσημη έγκριση του ισπανικού κοινοβουλίου,ο πρωθυπουργός της χώρας Mariano Rajoy θα ζητήσει τη διεξαγωγή ψηφοφορίας σήμερα.

Σήμερα ψηφίζει και το κοινοβούλιο της Εσθονίας, ενώ θα συναντηθεί και η αρμόδια επιτροπή της αυστριακής βουλής. Στην Αυστρία, δεν είναι υποχρεωτικό να πάει όλο το σώμα σε ψηφοφορία, ωστόσο ενδέχεται το κοινοβούλιο να προχωρήσει σε δημόσιο διάλογο, αναφέρει το euro2day.gr.

Την Τετάρτη θα συζητήσει το πρόγραμμα το ολλανδικό κοινοβούλιο, καθώς και το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας. Αν και η Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να αντιμετωπίσει αντιδράσεις από μέλη του κόμματός της, εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα εγκριθεί.

Το τρίτο πακέτο διάσωσης έχει ήδη πάρει την έγκριση των αρμόδιων επιτροπών της Λετονίας τη Δευτέρα και της Φινλανδίας την περασμένη εβδομάδα. Το υπουργικό συμβούλιο της Λιθουανίας έδωσε την έγκρισή του επίσης τη Δευτέρα, ενώ οι Γάλλοι βουλευτές έχουν δώσει το πράσινο φως ήδη από τον Ιούλιο.

Οι βουλευτές του Βελγίου, της Κύπρου, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας, της Σλοβακίας και της Σλοβενίας δεν είναι υποχρεωτικό να υπερψηφίσουν το πρόγραμμα.

Σχόλια