Ειδήσεις

Στην Fraport τα 14 περιφερειακά αεροδρόμιο οριστικά

Η πρώτη ιδιωτικοποίηση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός και μάλιστα από τις... 13 Αυγούστου, πριν ακόμη ψηφιστεί το νέο μνημόνιο!

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε σήμερα η απόφαση σύμφωνα με την οποία ολοκληρώνεται η παραχώρηση στη γερμανική κρατική εταιρεία Fraport των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων και το αεροδρόμιο Χανίων!

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά την διάρκεια του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) που συνεδρίασε στις 13 Αυγούστου και χθες δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης σε υλοποίηση του σχετικού διαγωνισμού που έχει ολοκληρωθεί προ μηνών και μετά από την εισήγηση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ στις 3 Ιουλίου. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου project περιλαμβανόταν στο Μνημόνιο που έγινε νόμος του κράτους στις 14 Αυγούστου.

Την απόφαση υπογράφουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης και οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, Οικονομίας Γ. Σταθάκης και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Σκουρλέτης.

Πρόκειται για την πρώτη αποκρατικοποίηση που υλοποιείται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως προκύπτει από το ΦΕΚ δεν υπάρχει κάποια αλλαγή και η σύμβαση θα γίνει βάση των όρων του διαγωνισμού που είχε κατακυρωθεί στην γερμανική εταιρία. Το τίμημα που θα καταβάλει η Fraport ανέρχεται σε 1,23 δισ.

Τα 14 αυτά αεροδρόμια είναι

της Θεσσαλονίκης,

της Κέρκυρας,

των Χανίων,

της Κεφαλλονιάς,

της Ζακύνθου,

του Ακτίου,

της Καβάλας,

της Ρόδου,

της Κω,

της Σάμου,

της Μυτιλήνης,

της Μυκόνου,

της Σαντορίνης και

της Σκιάθου.

Σχόλια