default-image

Η Τ.Ε. Ηρακλείου ΚΚΕ για τις καταστροφές στα αμπέλια

Κρήτη
Η Τ.Ε. Ηρακλείου ΚΚΕ για τις καταστροφές στα αμπέλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση για τις καταστροφές στην αγροτική παραγωγή του νομού από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, καλώντας τους μικρομεσαίους αγρότες να οργανώσουν την πάλη τους και να διεκδικήσουν άμεσα αποζημιώσεις.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «οι μεγάλες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή του νομού μας, που προκλήθηκαν από τη κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, δίνουν τη χαριστική βολή στο ήδη τσακισμένο εισόδημα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Ιδιαίτερα επλήγησαν οι καλλιέργειες με ανεπτυγμένη καρποφορία, όπως τα αμπέλια και τα οπωροκηπευτικά, καθώς επίσης και τα ελαιόδεντρα.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες της περιοχής μας με το πενιχρό εισόδημα που θα έχουν δε θα μπορούν να καλύψουν στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ούτε το κόστος της παραγωγής. Την ίδια στιγμή που άμεσα θα επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο από τη φοροαφαίμαξη του 3ου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με μέτρα που θα προστεθούν στο ήδη υπάρχον οπλοστάσιο της αντιαγροτικής πολιτικής της Ε.Ε. και της νέας ΚΑΠ και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να οργανώσουν την πάλη τους, με κάθε μέσο, με τη συμμετοχή τους στους ζωντανούς συλλόγους του νομού μας, συγκροτώντας επιτροπές αγώνα σε κάθε χωριό, σε συμπόρευση με τη ΠΑΣΥ, να διεκδικήσουν:

• Άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις να προχωρήσουν οι έλεγχοι από τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ όλων των πληγέντων αγροτικών περιοχών με σκοπό τη σωστή και ακριβή εκτίμηση των ζημιών στις καλλιέργειες.

• Την πλήρη άμεση αποζημίωση, χωρίς προαπαιτούμενα και περιορισμούς, για το 100% της ζημιάς που έχουν υποστεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

• Άμεσα να παρθούν ολοκληρωμένα μέτρα δακοκτονίας, σε όλο το νομό, αφού το φαινόμενο του δάκου βρίσκεται σε έξαρση και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για μεγάλη καταστροφή της φετινής παραγωγής.

Ταυτόχρονα είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη αντίστασης απέναντι στο βίαιο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων που επιφέρει τόσο το 3ο μνημόνιο, που υπερψήφισαν στη βουλή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ- Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι, όσο και συνολικά ο μονοπωλιακός ανταγωνισμός, που επιταχύνεται με τη νέα ΚΑΠ, τη φοροληστεία, τη μείωση των κρατικών δαπανών για την Ασφάλιση, την Υγεία, την Παιδεία κ.λπ.

Είναι μονόδρομος η μικρομεσαία αγροτιά, συσπειρωμένη στη ΠΑΣΥ, σε συμμαχία με το ταξικό εργατικό κίνημα και το κίνημα των αυταπασχολουμένων ΕΒΕ, να διεκδικήσει:

- Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων που τα συνοδεύουν.

- Αφορολόγητο το εισόδημα που είναι αναγκαίο για να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των μικρομεσαίων αγροτών.

- Αναλογική φορολόγηση των επιπλέον εισοδημάτων και γενναία φορολόγηση των μεγαλοαγροτών καπιταλιστών και των μονοπωλιακών ομίλων.

- Μείωση του κόστους παραγωγής των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτροφων και δωρεάν παροχή υπηρεσιών από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

- Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, Ασφάλιση και Πρόνοια.

- Μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, η κοινωνική - λαϊκή συμμαχία και η ρήξη με την Ε.Ε. των μονοπωλίων, την εξουσία, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου είναι η λύση. Είναι ο δρόμος για αγροτική ανάπτυξη με κοινωνικοποίηση της γης και όλων των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, με εξουσία της εργατικής τάξης που οργανώνει τον κεντρικό σχεδιασμό και τον εργατικό έλεγχο, με στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News