default-image

"Αναγκαία η προστασία των κρητικών τηλεοπτικών σταθμών"

Κρήτη
"Αναγκαία η προστασία των κρητικών τηλεοπτικών σταθμών"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερώτηση στον υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά, με την οποία επισημαίνει την ανάγκη για την προστασία των τηλεοπτικών σταθμών της Κρήτης, μετά και από το πρόβλημα που αντιμετώπισαν, μένοντας για σχεδόν 13 ώρες χωρίς ψηφιακό σήμα στις 15 Αυγούστου, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Χωρίς σήμα έμειναν για σχεδόν 13 ώρες εννέα τηλεοπτικοί σταθμοί της Κρήτης, ανήμερα της 15ης Αυγούστου, λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος, το οποίο αντιμετώπισε η DIGEA, ο αποκλειστικός πάροχος επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης για το σύνολο των ιδιωτικών καναλιών.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 15 Αυγούστου, από τις 9 το πρωί ως τις 23:15 το βράδυ, οι εννέα κρητικοί τηλεοπτικοί σταθμοί "ΚΡΗΤΗ TV", "TV Creta", "KYDON TV", "MY TV", "TELEKRITI", "Νέα Τηλεόραση", "Σητεία TV" και "Κρήτη 1" σταμάτησαν να εκπέμπουν το πρόγραμμά τους εξαιτίας του τεχνικού προβλήματος της DIGEA.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βασικό κέντρο εκπομπής Ρογδιάς Ηρακλείου βρισκόταν εκτός λειτουργίας για 13 ώρες, με αποτέλεσμα τη μη κάλυψη από την πλευρά της DIGEA της περιοχής της ανατολικής Κρήτης.

Επειδή αιτία για αυτά τα προβλήματα είναι το ζήτημα που έχει ανακύψει ανάμεσα στην DIGEA και την ΕΡΤ, εις βάρος των κρητικών τηλεοπτικών μέσων

Ερωτάστε κύριε υπουργέ,

1. Τι προτίθεστε να πράξετε για την προστασία των περιφερειακών τηλεοπτικών καναλιών της Κρήτη, προκειμένου να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον και η εκπομπή του σήματος να είναι διασφαλισμένη και συνεχής;

2. Ποιος ευθύνεται για την απώλεια του ψηφιακού σήματος για 13 ολόκληρες ώρες, με αποτέλεσμα να "πέσει" μαύρο στις τηλεοπτικές οθόνες των Κρητικών;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News