default-image

Συμπλοκές μεταξύ μεταναστών στη Μυτιλήνη (video)

Ελλάδα
Συμπλοκές μεταξύ μεταναστών στη Μυτιλήνη (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκηνές που θυμίζουν όσα είχαν διαδραματιστεί τις προγηγούμενες μέρες στην Κω εκτυλίχθηκαν σήμερα στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Μετανάστες είχαν άγριες συμπλοκές μεταξύ τους, μπροστά από το γραφείο του Λιμενικού Σώματος, όπου γίνονται οι καταγραφές των παράνομα εισερχομένων αλλοδαπών στη χώρα μας.

Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι μετανάστες προσπάθησαν να παρακάμψουν τη σειρά προτεραιότητας και να περάσουν μπροστά από άλλους που περίμεναν στην ουρά.

Σύμφωνα με το τοπικό site lesvosnews.gr, το οποίο επικαλείται το ethnos.gr, oι «αδικημένοι» αντέδρασαν έντονα, τα πνεύματα οξύνθηκαν και μοιραία είχαμε εκτεταμένες συμπλοκές, οι οποίες - ευτυχώς - κατέληξαν σε μικροτραυματισμούς.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, κάποιοι μετανάστες που θεώρησαν ως υπαίτιους της καθυστέρησης της καταγραφής τους τούς άνδρες του Λιμενικού Σώματος αντέδρασαν κατά αυτών, με άσεμνες χειρονομίες.

Δείτε χαρακτηριστικές σκηνές στο βίντεο που ακολουθεί από το lesvosnews.gr:

"Βουλιάζει" το νησί

Την ίδια ώρα, σε περισσότερους από 4.000 υπολογίζονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες οι οποίοι, μετά τη διαδικασία ταυτοποίησής τους στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Λέσβο, ζουν χωρίς νερό αλλά και χωρίς χώρους υγιεινής, αδυνατώντας να φύγουν από το νησί, καθώς τα πλοία της γραμμής είναι γεμάτα από ντόπιους ταξιδιώτες του Δεκαπενταύγουστου και υπολογίζεται ότι η πληρότητα αυτή θα διατηρηθεί τις επόμενες μέρες.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι οι αριθμοί αυτοί προέκυψαν μετά την προσπάθεια που υπήρξε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν και με έκτακτο δρομολόγιο μεταφέρθηκαν πάνω από 1.820 άνθρωποι. Είχε προηγηθεί η αναχώρηση άλλων 1.900 προσφύγων-μεταναστών με τα δυο τακτικά δρομολόγια της Παρασκευής 14 Αυγούστου καθώς και άλλων 950 επίσης με τακτικά δρομολόγια της 15ης Αυγούστου. Συνολικά δηλαδή το εορταστικό διήμερο έφυγαν 4.500 άνθρωποι.

Όπως έγινε γνωστό χθες, οι δυο επιχειρηματίες της Λέσβου που δραστηριοποιούνται στην καθημερινή σίτιση χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στους καταυλισμούς έκαναν γνωστό στους αρμόδιους της Ελληνικής Αστυνομίας ότι θα διακόψουν την τροφοδοσία εφόσον δεν καταβληθεί μέρος τουλάχιστον από τα όσα έχουν λαμβάνειν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News