Ειδήσεις

Απόβαση 4.118 επισκεπτών από κρουαζιερόπλοια στο Ηράκλειο

Μετά και την αναγγελία κατάπλου 18 extra προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Ηρακλείου έως το τέλος του 2015 με 34.290 επιβάτες, ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις το σαββατοκύριακο και κατέπλευσαν στο λιμάνι ένας παλιός και ένας νέος γνώριμος.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 15 Αυγούστου 2015 κατέπλευσε το κρουαζιερόπλοιο "Costa Classica", της εταιρείας COSTA CROCIERE, με 1.518 επιβάτες και 620 άτομα πλήρωμα, που παρέμεινε από τις 6 π.μ. έως τις 6 μ.μ., και την Κυριακή 16 Αυγούστου 2015, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου υποδέχτηκε το έβδομο maiden call για το έτος 2015 ("Star Pride" της εταιρείας "WINDSTAR CRUISES", "Emerald Princess" της εταιρείας "PRINCESS CRUISES", "Oriana" της εταιρείας "P&O CRUISES", "Celestyal Odyssey" της εταιρείας "CELESTYAL CRUISES", "Asuka II" της εταιρείας "NYK CRUISES", "Queen Victoria" της εταιρείας "CUNARD CRUISES" του ομίλου "CARNIVAL CRUISES" και το "Aida Stella" της εταιρείας AIDA CRUISES), καθώς στο λιμένα προσέγγισε το "Aida Stella".

Το κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας AIDA CRUISES, προερχόμενο από Αντάλια με προορισμό τη Μύκονο, παρέμεινε στο Ηράκλειο από τις 7 π.μ. έως τις 8 μ.μ., μεταφέροντας 2.600 επιβάτες και 620 άτομα πλήρωμα.

Στο πλοίο πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εθιμοτυπική επίσκεψη από στελέχη του Ο.Λ.Η, όπου ο κ. Ευάγ. Τσαμπουράκης, διευθυντής Λιμενικών Υπηρεσιών, συναντήθηκε με τον καπετάνιο κ. Falk Bleckert, για ανταλλαγή αναμνηστικών πλακετών, παροχή πληροφοριακού υλικού και επιβεβαίωση των καλών σχέσεων του λιμένα με τη εταιρεία AIDA CRUISES.

Παράλληλα οι επιβάτες παρακολούθησαν παράσταση με κρητικούς παραδοσιακούς χορούς και κρητικά κεράσματα καλωσορίζοντας έτσι το νέο πλοίο, που θα πραγματοποιήσει ακόμη 5 προσεγγίσεις έως το τέλος του 2015.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μπρας, «οι προσπάθειες του ΟΛΗ και η στενή συνεργασία με τοπικούς φορείς αναδεικνύουν για άλλη μία φορά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού "Ηράκλειο", την ασφάλεια που προσφέρει και τη διασύνδεση που δημιουργεί μεταξύ αγροτικών προϊόντων, πολιτισμού και τουρισμού. Το πολυβραβευμένο μοντέλο (14 βραβεία), "five senses" (πρόγραμμα 5 αισθήσεων), δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες μέσα και από συγκεκριμένες δράσεις να καταλάβουν τη σημασία της κρητικής φιλοξενίας, ποια είναι τα προϊόντα της Κρήτης και γενικότερα να πάρουν με ποικιλόμορφο τρόπο πληροφορίες για τον προορισμό. Ο κύριος στόχος της στρατηγικής του προορισμού είναι ένας: να ξεπερνούμε τις προσδοκίες του επισκέπτη κάθε φορά».

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, θα συμμετάσχει και φέτος στην Έκθεση SeaTrade Europe Cruise & River Cruise, που θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο στις 9-11 Σεπτεμβρίου 2015, για την οποία από τον Ιούλιο έχουν αποσταλεί 60 επιστολές σε 30 εταιρείες κρουαζιέρας, με προγραμματισμένες συναντήσεις με εκπροσώπους των παραπάνω εταιρειών.

«Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας καθιστούν να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση, προκειμένου να διεκδικήσουμε τα μέγιστα για τον προορισμό μας, το νησί μας και την ελληνική οικονομία», επισημαίνει ο ΟΛΗ Α.Ε. σε ανακοίνωσή του.

Σχόλια