Ειδήσεις

Διέγραψαν τον Αντώνη Κουμπενάκη από τη "Δύναμη Πολιτών"

Εκτός της δημοτικής παράταξης "Δύναμη Πολιτών" βρίσκεται πλέον ο Αντώνης Κουμπενάκης, μετά το επεισόδιο στο οποίο πρωταγωνίστησε πριν από μερικές ημέρες.

Ο κ. Κουμπενάκης είχε δημιουργήσει ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου την προηγούμενη βδομάδα, αφού έκανε μια πρωτοφανή επίθεση ενάντια σε αντιδημάρχους και στελέχη της συμπολίτευσης. Ο δημοτικός σύμβουλος μάλιστα απειλούσε να προχωρήσει σε αποκαλύψεις σε βάρος στελεχών της παράταξης στην οποία ανήκε, κάτι που οδήγησε και στο πρόωρο... κλείσιμο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όμως είχε προηγηθεί ένα εκρηκτικό απόγευμα, με μια σφοδρή επίθεση και βαρείς χαρακτηρισμούς του κ. Κουμπενάκη κατά δύο αντιδημάρχων αλλά και άλλων.  

Πάνω στο μαινόμενο δημοτικό σύμβουλο έπεσαν αρκετοί παράγοντες του Δήμου. Κάποιοι τον πήγαν μάλιστα μέχρι γειτονικό με τη Λότζια καφέ για να εκτονωθεί η εκρηκτική κατάσταση.

Ο ίδιος επανήλθε ξανά στη συνεδρίαση και ζήτησε επίμονα να πάρει το λόγο. Κάτι που τελικά δεν επετράπη από τον πρόεδρο του σώματος. Επισήμως λεπτομέρειες και εξηγήσεις για τις βαριές εκφράσεις και χαρακτηρισμούς περί συμφερόντων και λαμογιών που εξαπέλυσε ο κ. Κουμπενάκης δε δόθηκαν από τον ίδιο. Άλλωστε δεν μπόρεσε να μιλήσει και διά μικροφώνου, όπως ήθελε και ζητούσε επίμονα.

Εκτός ομάδας

Σήμερα συνεκλήθη η δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας και βάσει του άρθρου 66 - το οποίο επικαλέστηκε ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός - αποφασίστηκε στη συνέχεια ομόφωνα η διαγραφή του από τη δημοτική ομάδα.

Ο κ. Κουμπενάκης, εφόσον το επιθυμεί, θα παραμείνει ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος

Σχόλια