Ειδήσεις

Κεγκέρογλου:"Αναγκαία η στήριξη των παραγωγών μετά τη βροχή"

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσε νέα Ερώτηση στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, με την οποία επισημαίνει πως πλέον είναι αδήριτη ανάγκη η άμεση στήριξη των παραγωγών μετά και τις νέες καταστροφές που προκλήθηκαν από τις νέες βροχοπτώσεις.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

«Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Σε συνέχεια της ερώτησης που κατέθεσε στις 10 Αυγούστου, σας επισημαίνω πως πλέον καθίσταται επιτακτική ανάγκη για άμεση στήριξη των παραγωγών μετά και τις νέες καταστροφές που προκλήθηκαν από τις νέες βροχοπτώσεις

Οι νέες σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν διάφορες περιοχές του νομού Ηρακλείου από τις 14 ως και τις 15 Αυγούστου, είχαν σαν αποτέλεσμα την πρόκληση μεγάλων ζημιών στην ύπαιθρο.

Επειδή τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα, αποτελούν το τελειωτικό "χτύπημα" για τους αμπελουργούς, με το μέγεθος των ζημιών να φαίνεται το αμέσως επόμενο διάστημα και επειδή οι αμπελουργοί βρίσκονται σε απόγνωση, βλέποντας τις νέες βροχοπτώσεις να ολοκληρώνουν την καταστροφή στις καλλιέργειές τους.

Ερωτάστε υπουργέ,

Πότε προβλέπεται να αποζημιωθούν οι αμπελουργοί που είδαν την παραγωγή τους να καταστρέφεται λίγο πριν ξεκινήσει η περίοδος του τρύγου των αμπελιών;».

Σχόλια