default-image

Ρέθυμνο: "Ποντικός" σε ξενοδοχεία

Κρήτη
Ρέθυμνο: "Ποντικός" σε ξενοδοχεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξενοδοχείο για ξενοδοχείο δεν είχε αφήσει ένας 42χρονος Γεωργιανός στο Ρέθυμνο και να μην το κλέψει. Είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους τουρίστες, ενώ κόντεψε να γίνει απειλή και για τους ντόπιους, αφού επιχείρησε ανεπιτυχώς να εισβάλει και σε σπίτι!

Συνολικά 24 υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ., ενώ πάνω από 5,5 χιλιάδες ευρώ και 14.000 ρούβλια Ρωσίας έκαναν... φτερά. H συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπερβαίνει τις 43.000 ευρώ και ανέρχεται στα 44.000 δολάρια Αυστραλίας.

Η αρχή του τέλους της παράνομης δραστηριότητας του αλλοδαπού έγινε την περασμένη Παρασκευή όταν συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να κινηθεί σε βάρος του η διαδικασία διοικητικής απέλασης, διότι στερείτο νομιμοποιητικών εγγράφων για τη διαμονή του στη χώρα.

Αρχικά, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, σε προγενέστερο χρόνο από τη σύλληψή του ο 42χρονος επιχείρησε ανεπιτυχώς να εισέλθει σε ένα σπίτι για να κλέψει.

Από την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή προανάκριση, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, κατά το χρονικό διάστημα από 16 του περασμένου Ιουλίου έως και τις 8 Αυγούστου, είχε διαπράξει 24 κλοπές από δωμάτια ξενοδοχείων με τον ίδιο τρόπο δράσης και είχε αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 5.680 ευρώ και των 14.000 ρουβλίων Ρωσίας, ενώ η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων ανέρχεται στις 43.045 ευρώ και 44.000 δολάρια Αυστραλίας.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του 42χρονου και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Ιωάννα Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News