Ειδήσεις

Το νερό... νεράκι λένε στην Αλικαρνασσό

Το νερό... νεράκι λένε τις τελευταίες τρεις περίπου εβδομάδες κάτοικοι της Νέας Αλικαρνασσού, καθώς οι συνεχείς διακοπές στην υδροδότηση έχουν φέρει σε απόγνωση τους ντόπιους εν μέσω υψηλών, μάλιστα, θερμοκρασιών.

Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, καθώς σε κάποια τμήματα της συνοικίας του Ηρακλείου το νερό κόβεται για τρεις ή τέσσερις μέρες, ωστόσο, όπως κατήγγειλαν κάτοικοι στην κάμερα της "ΚΡΗΤΗ TV", έχουν μείνει χωρίς νερό και για μια ολόκληρη εβδομάδα!

Ο κόσμος είναι αναγκασμένος να ξοδεύει σε καθημερινή βάση αρκετά χρήματα από το υστέρημά του για να αγοράσει νερό προκειμένου να ξεδιψάσει, να πλυθεί και φυσικά να κάνει όλες τις απαραίτητες δουλειές για να συντηρήσει το νοικοκυριό του. Έτσι, στη Νέα Αλικαρνασσό οι εικόνες των πολιτών που ανεφοδιάζονται είτε με βυτιοφόρα, είτε αγοράζοντας εμφιαλωμένο νερό, είναι κάτι παραπάνω από συνηθισμένες το τελευταίο διάστημα.

Αξίζει να προστεθεί σ' αυτό το σημείο ότι πρόβλημα υδροδότησης υπάρχει και στη συνοικία της Φορτέτσας, με τις διακοπές πάντως να είναι σαφώς πολύ πιο αραιές από αυτές που σημειώνονται στη Νέα Αλικαρνασσό.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στη "Νέα Κρήτη", ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Ηρακλείου (ΔΕΥΑΗ) Νίκος Φακουρέλης παραδέχτηκε την ύπαρξη του προβλήματος. «Το πρόβλημα στη Νέα Αλικαρνασσό υπάρχει όντως τις τελευταίες 20 μέρες κι εντοπίζεται σε τρεις περιοχές: Στα "Θαλασσινά", στα "Γεωργικά" και στο τμήμα πάνω από τη Μαυσώλου», μας είπε ο κ. Φακουρέλης.

Στο μεταξύ, κλιμάκια της ΔΕΥΑΗ επιχειρούν να αναπληρώσουν τα μεγάλα κενά στην υδροδότηση της περιοχής με καθημερινές διανομές νερού. Εξάλλου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ, εργαζόμενοι της Επιχείρησης εργάζονται προκειμένου οι βλάβες που έχουν προκληθεί στα δίκτυα να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν, με τον κ. Φακουρέλη να προσθέτει ότι η υδροδότηση θα επανέλθει σταδιακά στα φυσιολογικά επίπεδα.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον κ. Φακουρέλη, το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά όταν ξεκινήσει η υδροδότηση του Ηρακλείου από το φράγμα Αποσελέμη.

Μάνος Τριγώνης, Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια