default-image

Πρωτοφανής καλοκαιρινή... νεροποντή στο Ηράκλειο

Χανιά
Πρωτοφανής καλοκαιρινή... νεροποντή στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανικός επικράτησε στο Ηράκλειο από τα έντονα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. Οι ουρανοί άνοιξαν και η Πυροσβεστική Yπηρεσία δέχτηκε τουλάχιστον 6 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια ενώ δεκάδες ήταν τα τηλεφωνήματα από πολίτες που έβλεπαν τα φρεάτια να αδυνατούν να τραβήξουν το μεγάλο όγκο του νερού.

Η καλοκαιρινή καταιγίδα είχε μεγάλη ένταση και διάρκεια. Προς στιγμήν δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ κακήν κακώς τράπηκαν σε φυγή οι λουόμενοι στις παραλίες. Είναι το δεύτερο 24ωρο με την Κρήτη σε φθινοπωρινό σκηνικό και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τις επόμενες ώρες ο καιρός βελτιώνεται.

Οι Ηρακλειώτες έζησαν εικόνες πρωτόγνωρες με πλημμύρες ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στην πόλη του Ηρακλείου. Οι ουρανοί άνοιξαν και το ξέσπασμα του καιρού έφερε τα πάνω κάτω. Όσο διήρκεσε η έντονη καλοκαιρινή καταιγίδα το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής πήρε φωτιά.

Καταγράφηκαν τουλάχιστον 6 περιπτώσεις πλημμυρισμένων κτιρίων, κατά βάση υπόγεια και μονοκατοικίες, σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, ενώ πραγματικά αμέτρητες ήταν οι κλήσεις για βουλωμένα φρεάτια με τους πολίτες να αγωνιούν.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων επιβεβαιώθηκαν στο έπακρο. Το καλοκαιρινό μπουρίνι είχε ένταση και διάρκεια και το καιρικό σκηνικό που διαμορφώθηκε ήταν πραγματικά πρωτόγνωρο.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια θυμίζοντας φθινόπωρο, αν όχι βαρυχειμωνιά.

Σκηνές απείρου κάλλους και στις παραλίες με τους λουόμενους να μη πιστεύουν στα μάτια τους. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά οι παραλίες άδειασαν όταν με σφοδρότητα ο συννεφιασμένος καιρός και το περιορισμένο ψιλόβροχο έδωσε τη σκυτάλη στην ισχυρή καταιγίδα.

Ισχυρές καταιγίδες ακόμη και κεραυνοί είχε η χθεσινή ημέρα και στην πόλη των Χανίων. Συννεφιασμένος αλλά χωρίς έντονα φαινόμενα αναμένεται για αύριο ο καιρός σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ενώ από τη Δευτέρα φαίνεται να επανέρχεται το… καλοκαιρινό σκηνικό.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_wsqjlltv/
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News