default-image

Χωρίς σήμα όλα τα κρητικά κανάλια λόγω DIGEA

Κρήτη
Χωρίς σήμα όλα τα κρητικά κανάλια λόγω DIGEA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρολά κατέβασε το πρωί ο τηλεοπτικός σταθμός της "ΚΡΗΤΗ ΤV" αλλά και όλα τα περιφερειακά κανάλια στην ανατολική Κρήτη λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος της DIGEA. Περίπου στις 9 το πρωί χάθηκε το ψηφιακό σήμα των τηλεοπτικών σταθμών και την ίδια ώρα η εταιρεία καθυστερούσε σε βαθμό αδιαφορίας για την αποκατάσταση της τεχνικής βλάβης.

Η DIGEA, που αποτελεί τον αποκλειστικό πάροχο επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης για τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, με πρωτοφανή προχειρότητα φαίνεται πως αντιμετώπισε το γεγονός ότι για σχεδόν 12 πλέον ώρες όλα ανεξαιρέτως τα τοπικά κανάλια της Κρήτης δεν εξέπεμπαν με δική της αποκλειστική ευθύνη και κατά παράνομο και αντισυμβατικό τρόπο.

Κατάσταση τουλάχιστον απαράδεκτη, ειδικά όταν η εταιρεία που έχει ταυτιστεί με τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα οφείλει να παρέχει σε όλα τα κανάλια και σε αυτά της περιφερειακής εμβέλειας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας με σεβασμό προς τον τηλεθεατή και τις ανάγκες του.

Μόνο που εν προκειμένω οι Κρητικοί σε Ηράκλειο και Λασίθι από τις 9 το πρωί του Σαββάτου δεν είχαν καμία πρόσβαση στην τοπική ειδησεογραφία μέσω των τοπικών τηλεοπτικών μέσων με ευθύνη της DIGEA, που παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις προς τα τεχνικά στελέχη των μέσων για άμεση αποκατάσταση του προβλήματος και επαναφορά του σήματος δεν είχει πράξει απολύτως τίποτα για ώρες, με αποτέλεσμα τα κρητικά κανάλια να παραμένουν εκτός.

Η κατάσταση παραλίγο να οδηγηθεί σε αδιέξοδο καθώς η DIGEA αδυνατούσε να συνεργαστεί με την ΕΡΤ, εις βάρος των κρητικών τηλεοπτικών μέσων, προκειμένου το θέμα να λυνόταν τεχνικά.

Η βλάβη οφειλόταν στην οπτική γραμμή του ΟΤΕ που τερματίζει μέσα στον οικίσκο της ΕΡΤ στην περιοχή Ρογδιάς.

Την ίδια ώρα ωστόσο, εκτός του ότι η DIGEA έδειχνε να αδιαφορεί για την επίλυση του προβλήματος με τη στάση της, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας προέκυψε επίσης πως οι τεχνικοί της ΕΡΤ αρνούνταν να ανοίξουν τον οικίσκο στη Ρογδιά για να αποκατασταθεί η βλάβη από τους τεχνικούς του ΟΤΕ, με τη δικαιολογία πως περιμένουν εντολή από την ΕΡΤ.

Αργά το απόγευμα η διοίκηση της "ΚΡΗΤΗ TV" απέστειλε επείγον έγγραφο στηνδιοίκηση της ΕΡΤ και της εταιρείας DIGEA με κοινοποίηση προς το υπουργείο Επικρατείας περιγράφοντας την κατάσταση και ζητώντας χωρίς άλλη καθυστέρηση να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Κι ενώ οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Κρήτης προειδοποιούσαν ότι επιφυλάσσονται για ενέργειες σε βάρος της DIGEA και την καλούσαν άμεσα να αποκαταστήσει την εκπομπή στην περιοχή, το σήμα επανήλθε αργά το βράδυ του Σαββάτου στους τηλεοπτικούς δέκτες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News