Ειδήσεις

Καμμένος από Τήνο: "Η χώρα θα ξεπεράσει τις δυσκολίες"

Την ελπίδα ότι η χώρα θα ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές των τελευταίων ετών και θα προχωρήσει προς την πρόοδο εξέφρασε από την Τήνο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο νησί και στις εκδηλώσεις για τον τορπιλισμό του "Έλλη".

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, παρέστησαν σήμερα Σάββατο 15 Αυγούστου 2015 στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τον τορπιλισμό του Κ/Δ "Έλλη" που πραγματοποιήθηκαν στην Τήνο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε από την Τήνο τον εξής χαιρετισμό:

«Ο ελληνικός λαός, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, είμαστε όλοι εδώ, προκειμένου να προσκυνήσουμε τη Μεγαλόχαρη, η οποία είναι ταυτόχρονα και η Υπέρμαχος Στρατηγός. Η Μεγαλόχαρη αποτελεί την ελπίδα για όλους μας, για τις οικογένειές μας. Αποτελεί την ελπίδα για τους ασθενείς, αποτελεί την ελπίδα για εκείνους που υποφέρουν, αποτελεί την ελπίδα για εκείνους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, σε φτώχεια, σε ανεργία και αποτελεί και την ελπίδα εκείνη που οι Χαιρετισμοί της Παναγίας αποδίδουν με τον καλύτερο τρόπο και δείχνουν ότι συνεχίζουν να γίνονται θαύματα.

Είμαστε εδώ, με προεξάρχοντα τον πρώτο πολίτη της χώρας, τον Εξοχότατο πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο οποίος εκπροσωπεί την ενότητα του λαού και στο ίδιο πρόσωπο τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων. Μας έκανε την ιδιαίτερη τιμή να έρθει εδώ ξημερώματα, στην Τήνο, μετά από το προσκύνημα στην Εκατονταπυλιανή στην Πάρο, με τη Φρεγάτα "Έλλη", που φέρει το όνομα του ένδοξου πλοίου το οποίο τορπιλίστηκε τη 15η Αυγούστου 1940 μπροστά στα μάτια της Παναγιάς, εδώ στο προσκύνημα της Μεγαλόχαρης και σήμανε την αρχή του Β' Παγκόσμιου Πολέμου για την Ελλάδα. Σήμανε, όμως, παράλληλα και την ελπίδα ενός Έθνους που όποτε τα έβαλε με ισχυρότερους που προσπάθησαν να το καθυποτάξουν, να κλέψουν την εθνική του κυριαρχία και αξιοπρέπεια, παρότι ήταν μικρότερο, νίκησε χάρη στη βαθιά πίστη του στην Ορθοδοξία, στην Παναγιά, αλλά και στη γενναιότητα των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας που αποτελούνται από το μόνιμο στελεχιακό προσωπικό, που σήμερα παρευρίσκεται εδώ με εκπρόσωπο τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά παράλληλα εκπροσωπούνται από τους στρατεύσιμους, τα παιδιά του ελληνικού λαού, τα οποία μάχονται όταν χρειαστεί υπό τις ευλογίες της Μεγαλόχαρης και νικούν.

Σεβασμιότατε, προσκυνούμε ενώπιόν σας, ενώπιον των Αγίων Πατέρων και ελπίζω η 15η Αυγούστου αυτού του έτους να είναι η αρχή μιας νέας πορείας για την πατρίδα μας. Τα νέα είναι καλά σήμερα το πρωί και ελπίζω με την ευλογία της Παναγίας να περάσουμε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση των τελευταίων ετών, που έφερε στη χώρα μας η νέα τάξη πραγμάτων και εκείνοι που ήθελαν να υποσταλούν οι σημαίες, να σβήσουν τα θρησκευτικά σύμβολα. Η παγκοσμιοποίηση που θέλει τα έθνη-κράτη να μην υπάρχουν, που θέλει τις θρησκείες να μην συγκινούν τον κόσμο, που θέλει τους ανθρώπους να μεταβληθούν σε νούμερα, να έχει νικηθεί την ημέρα της Παναγίας και ενωμένος ο ελληνικός λαός να προχωρήσει σε πρόοδο. Να αντιμετωπίσουν όλες οι οικογένειες τα τεράστια προβλήματα που έχουν, τα οποία δημιούργησε αυτή η κρίση και να περάσουμε σε μία εποχή ευημερίας και ενότητας του ελληνικού λαού υπό τη σκέπη της Παναγιάς μας, της Μάνας μας, της Υπέρμαχου Στρατηγού μας.

Υποβάλλουμε τα σέβη μας και ζητούμε την ευλογία σας και την ευλογία της Μεγαλόχαρης, ιδιαίτερα για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, οι οποίες και αυτή τη στιγμή, εν καιρώ ειρήνης, δίνουν τη δικό τους μάχη. Τα αεροπλάνα που πέρασαν πριν από λίγο από πάνω μας είναι της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Είναι τα αεροσκάφη εκείνα που μάχονται στο Αιγαίο για την εθνική ανεξαρτησία και αναχαιτίζουν εκείνους που παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο μας. Τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, όχι μόνο της Φρεγάτας "Έλλη", αλλά και της Πυραυλάκατου "Σταράκης", του Αρματαγωγού "Ρόδος", του ρυμουλκού "ΤΙΤΑΝ" και όλου του Πολεμικού Ναυτικού. Αλλά και ο Στρατός Ξηράς, οι φαντάροι που υπηρετούν από τον Έβρο έως τα νησιά, φυλούν Θερμοπύλες και ζητούν την προστασία της Υπέρμαχου Στρατηγού. Ευλογείτε».

Σχόλια