Ειδήσεις

Ρέθυμνο: Πλούσια η λεία 42χρονου που τρύπωνε σε ξενοδοχεία

"Ξάφριζε" δωμάτια ξενοδοχείων από τα οποία έπαιρνε ό,τι έβρισκε, και κυρίως χρηματικά ποσά. Ο λόγος για έναν 42χρονο υπήκοο Γεωργίας, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει, από τις 24 περιπτώσεις κλοπών τις οποίες διέπραξε - και μάλιστα με την ίδια μέθοδο κάθε φορά - χρηματικό ποσό 5.680 ευρώ και 14.000 ρουβλίων Ρωσίας, ενώ η συνολική λεία του μαζί με τα αντικείμενα τα οποία αφαίρεσε από τους ενοίκους των δωματίων ξεπερνάει τις 40.000 ευρώ.

Τέλος στη δράση του, αξιοποιώντας πληροφορίες και στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους, έβαλαν χθες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, εξιχνιάζοντας μία-μία τις περιπτώσεις κλοπών τις οποίες διέπραξε σε ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου.

Σε βάρος του 42χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για 24 διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και μία απόπειρα κλοπής σε οικία στο Ρέθυμνο.

Ειδικότερα, ο 42χρονος συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (14.08.2015) από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, προκειμένου να κινηθεί σε βάρος του η διαδικασία διοικητικής απέλασης, διότι στερείτο νομιμοποιητικών εγγράφων για τη διαμονή του στη χώρα. Όπως, όμως, προέκυψε από την αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, σε προγενέστερο χρόνο από τη σύλληψή του ο 42χρονος επιχείρησε ανεπιτυχώς να εισέλθει σε οικία.

Από την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή προανάκριση των αστυνομικών, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, κατά το χρονικό διάστημα από τις 16/7/2015 έως και τις 8/8/2015, είχε διαπράξει 24 κλοπές, από δωμάτια ξενοδοχείων, με τον ίδιο τρόπο δράσης και είχε αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 5.680 ευρώ και των 14.000 ρουβλίων Ρωσίας, ενώ η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων ανέρχεται στις 43.045 ευρώ και τα 44.000 δολάρια Αυστραλίας.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του 42χρονου και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Σχόλια