default-image

Κορντουρόι, 26 χρόνων: Ο γηραιότερος γάτος στον κόσμο!

Life
Κορντουρόι, 26 χρόνων: Ο γηραιότερος γάτος στον κόσμο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ηλικία 26 ετών και 13 ημερών, ο Κορντουρόι, που περνά μια ήσυχη και νωχελική ζωή σε μια κατοικία στο Όρεγκον, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, είναι και επίσημα πλέον ο γηραιότερος γάτος του κόσμου, σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες που καταγράφει τα ρεκόρ.

Στο γάτο με τα μεγάλα πράσινα μάτια και τα γκρι μουστάκια απονεμήθηκε αυτός ο τίτλος μετά το θάνατο, τον Ιούνιο, της Τίφανι Του, μιας γάτας ηλικίας 26 ετών και 204 ημερών.

Το βιβλίο Γκίνες συνεχάρη χθες τον Κορντουρόι για την απίστευτη μακροζωία του, καθώς το προσδόκιμο ζωής για μία γάτα είναι κατά μέρος τα 15 χρόνια, γράφει το imerisia.gr.

«Το μυστικό είναι το ότι τον αφήσαμε (ελεύθερο) να ζήσει τη ζωή μιας γάτας, (να μάθει) να κυνηγάει και φυσικά του δώσαμε πολλή αγάπη», δήλωσε περιχαρής η Άσλεϊ Ριντ Οκούρα, η ιδιοκτήτρια της γάτας, που ζει στο Σίστερς, στο Όρεγκον.

Ο Κορντουρόι εκτιμά ιδιαίτερα το τυρί τσένταρ, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Για να γιορτάσει τη νέα του διάκριση «του αγόρασα ένα ποντικάκι», εξήγησε σε ένα δελτίο Τύπου η ιδιοκτήτριά του, που υιοθέτησε τον Κορντουρόι, ο οποίος γεννήθηκε την 1η Αυγούστου του 1989, όταν εκείνη ήταν 7 ετών.

Ακόμα ωστόσο κι αν είναι ο γηραιότερος γάτος εν ζωή, θέλει ακόμα πολλά χρόνια για να φτάσει στο απόλυτο ρεκόρ μακροζωίας, το οποίο κατείχε ένας άλλος γάτος από τις ΗΠΑ, που ζούσε στο Τέξας (νότια): 38 χρόνια και 3 ημέρες!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News