default-image

Μητρόπουλος: "Ούτε η Θάτσερ τέτοιο πρόγραμμα"

Ελλάδα
Μητρόπουλος: "Ούτε η Θάτσερ τέτοιο πρόγραμμα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως ένα «ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα», το οποίο όχι μόνον η Αριστερά σε όλη την ιστορία της, αλλά ούτε η ίδια η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν έχει εφαρμόσει, χαρακτήρισε το τρίτο Μνημόνιο ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε πως «το πρόγραμμα της Θάτσερ του 1988 που την έριξε από την εξουσία ήταν μεγαλύτερης ηπιότητας» από αυτό που πρόκειται να εφαρμοστεί, τόνισε, όμως, πως παρότι διαφωνεί εκτιμά πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλη επιλογή. «Το πρόγραμμα πρέπει να εφαρμοστεί», είπε μιλώντας στο "Σκάι", και υπογράμμισε πως κατά τη γνώμη του δεν πρέπει να γίνουν εκλογές.

Όπως είπε, «ο πρωθυπουργός δέχεται διάφορες ανόητες εισηγήσεις όπως εκλογές. Έκανε επιλογή η κυβέρνηση να φύγει μπροστά με μνημονιακή πολιτική, όμως δε συμφωνώ ότι θα ανοίξουν τα φτερά της κυβέρνησης με εκλογές για να διαχειριστεί αυτό τον όλεθρο».

Εκτίμησε ότι μπορεί το νέο δάνειο να έχει σκληρές ρήτρες, ωστόσο οι εταίροι εξαρχής δεν ήθελαν να ρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά «ήθελαν να καταστήσουν σαφές ότι η αριστερή ελληνική κυβέρνηση θα βεβαιώσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος από τη δική τους λιτότητα».

Σε ό,τι αφορά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιάνη Βαρουφάκη είπε πως «είναι ανέλεγκτα φαινόμενα που γέννησε η ίδια η στάση της ηγεσίας» και πως όλο αυτό «θέλει διαχειριστική προσοχή».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής δήλωσε δε το Σάββατο ότι Ζωή Κωνσταντοπούλου και Γιάνης Βαρουφάκης έχουν εκρηκτική δημοφιλία με εκείνον να έπεται. Σημείωσε δε ότι η ηγεσία έχει ήδη σφάλει στη διαχείριση προσώπων και καταστάσεων στο κόμμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News