Ειδήσεις

Μπαράζ μίνι εκρήξεων αναστατώνει την Αγία Τριάδα

Μια χημική ουσία, που άγνωστος πέταξε σε οικόπεδο που έχει μετατραπεί σε χωματερή στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, απέναντι από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, σήκωσε στο πόδι τους κατοίκους της περιοχής και σήμανε συναγερμό το πρωί του Σαββάτου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Κατά την πρωινή νεροποντή η φωσφίνη που χρησιμοποιείται για απεντομώσεις αντέδρασε με το νερό της βροχής και άρχισε να εκρήγνυται, ενώ για αρκετή ώρα η δυσοσμία της έκανε την ατμόσφαιρα στην παραλιακή και την Αγία Τριάδα αποπνικτική.

Επιτόπου έσπευσε η ΕΜΑΚ, και οι πυροσβέστες με ειδική εξάρτυση απομάκρυναν τη χημική ουσία, που χρησιμοποιείται για απολυμάνσεις κυρίως από ξυλοφάγα έντομα.

Όπως διαπιστώθηκε, οι σταγόνες της βροχής που έφερε η πρωινή μπόρα έκαναν τη χημική ουσία να αντιδράσει και να αρχίσουν μικρές εκρήξεις. Ανάστατοι οι κάτοικοι "έσπασαν" το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής που έσπευσε στο σημείο.

Με τη βοήθεια χημικού μηχανικού, και με ειδικές στολές και μάσκες οι άνδρες της ΕΜΑΚ απομάκρυναν τα δύο δοχεία της φωσφίνης, που ήταν αρκετά να προκαλέσουν τις εκρήξεις αντιδρώντας με το νερό, αλλά και αναστάτωση σε υπηρεσίες και κατοίκους, και στη συνέχεια τα μετέφεραν για καταστροφή.

Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν πως η Αγία Τριάδα, που βρίσκεται μια ανάσα από την παραλιακή του Ηρακλείου, έχει αφεθεί στην τύχη της και πως οι παράνομες χωματερές ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των κάτοικων και την εικόνα της πόλης.

Μαρία Μαυρομάτη

Σχόλια