default-image

Ένωση Αστυνομικών: "Ο αξιωματικός ενήργησε βάσει νόμου"

Κρήτη
Ένωση Αστυνομικών: "Ο αξιωματικός ενήργησε βάσει νόμου"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση με αφορμή δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό Τύπο του Ηρακλείου στις 12-08-2015, που έκανε λόγο για τρομοκράτηση ιδιωτικών υπαλλήλων μέσω της Αστυνομίας, εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων N. Ηρακλείου, προκειμένου να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για το περιεχόμενο του δημοσιεύματος αλλά και για να αποκατασταθεί η αλήθεια, όπως αναφέρει.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «το δημοσίευμα, αναπαράγοντας ανακοίνωση του Σωματείου Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου "Γαλάτεια Καζαντζάκη", αναφέρει σχετικά με προσπάθεια τρομοκράτησης μελών της διοίκησης του συγκεκριμένου σωματείου από την εργοδοσία ιδιωτικού φροντιστηρίου μέσω της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι αξιωματικός υπηρεσίας κεντρικού Αστυνομικού Τμήματος του Ηρακλείου τους κάλεσε στο γραφείο του προκειμένου να κάνουν "κουβεντούλα", καταγγέλλοντας ότι τρομοκρατήθηκαν και ότι όλα αυτά παραπέμπουν σε άλλες μαύρες εποχές, καθώς επίσης ότι εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες».

Μέσω της ανακοίνωσής της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων εκφράζει «τη δυσαρέσκειά της που το έτος 2015 τέτοιου περιεχομένου ανακοινώσεις παίρνουν το φως της δημοσιότητας, γυρνώντας μας πραγματικά πολλά χρόνια πίσω».

Όπως υπογραμμίζει, «επιδιώκοντας να αποκατασταθεί η αλήθεια αλλά και το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη του Ηρακλείου το οποίο βάλλεται με αυτές τις ενέργειες, κάνουμε γνωστό ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός υπηρεσίας, μέλος της Ένωσής μας, ενήργησε όπως όφειλε σύμφωνα με το νόμο, εκτελώντας μάλιστα παραγγελία του κ. εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ηρακλείου στον οποίο είχε καταφύγει ο συγκεκριμένος ιδιώτης, και κάλεσε τα μέλη της διοίκησης του συγκεκριμένου σωματείου όχι για να τα "τρομοκρατήσει" και να κάνει "κουβεντούλα" αλλά να διευθετήσει προσωπικές διαφορές και να κάνει συστάσεις όπως ακριβώς παραγγέλθηκε από τον κ. εισαγγελέα. Παρ' όλα αυτά εκείνοι δεν προσήλθαν ενώπιον του αξιωματικού υπηρεσίας όπως όφειλαν, αλλά προσήλθαν πρωινές ώρες της 13ης-08-2015 ενώπιων του διοικητή της υπηρεσίας παρουσία δύο δικηγόρων».

Η Ένωση Αστυνομικών επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι «οι δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα της τοπικής Αστυνομίας του Ηρακλείου, για την πάταξη του φαινομένου της καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων οποιουδήποτε εργαζομένου, είναι αποδεδειγμένα πολυάριθμες και πολυδιάστατες. Οι υπηρεσίες μας αποτελούν, ακόμα και αυτούς τους καιρούς, το πρώτο σωσίβιο βοήθειας καθώς καθημερινά πλήθος απροστάτευτων εργασιακά πολιτών προσέρχονται προκειμένου να καταγγείλουν περιστατικά και να συμβουλευτούν εμάς για τον τρόπο που πρέπει να κινηθούν, ανεξαρτήτως συμφερόντων πολιτικών και μη».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η ηγεσία μας, στην οποία κοινοποιείται η παρούσα, καλείται, αφού ερευνήσει τα καταγγελλόμενα, με έμπρακτες ενέργειές της να αποκαταστήσει την αλήθεια και το όνομα της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και να προστατεύσει επιτέλους τον απλό αστυνομικό που για μία ακόμα φορά, στην προσπάθειά του να εκτελέσει το καθήκον του, πέφτει έρμαιο ανυπόστατων καταγγελιών και ανακοινώσεων».    

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News