default-image

Διένυσαν 4 χλμ. για να μεταφέρουν την Παναγία του Χάρακα

Κρήτη
Διένυσαν 4 χλμ. για να μεταφέρουν την Παναγία του Χάρακα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγαλοπρέπεια και ιερή κατάνυξη, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 13 Αυγούστου 2015 η καθιερωμένη λιτανεία για τη μεταφορά της περίπυστης Ιεράς Εικόνος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου από την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας του Χάρακα.

Πρόκειται για μια διαδρομή τεσσάρων περίπου χιλιομέτρων, κατά μήκος του Βόρειου Οδικού Άξονα της Κρήτης, την οποία διανύουν πεζή κάθε χρόνο ο κλήρος και ο λαός που συνοδεύουν την Ιερά Εικόνα από το Μοναστήρι του Προδρόμου, όπου φυλάσσεται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Χάρακα.

Η Ιερά Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου θα παραμείνει στο Προσκύνημα κατά το διήμερο εορτασμό της Μεγάλης Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, δηλαδή σήμερα Παρασκευή 14 και αύριο Σάββατο 15 Αυγούστου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος θα μεταβεί εκ νέου στο Ιερό Προσκύνημα προκειμένου να χοροστατήσει κατά τον Πανηγυρικό Μέγα Εσπερινό της Εορτής, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα σήμερα.

Πολλοί πιστοί ακολούθησαν και φέτος τον Επίσκοπο, τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Αθανάσιο Καραχάλιο, Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ατάλης-Μπαλή Αρχιμ. Παρθένιο και άλλους κληρικούς της Μητρόπολης Ρεθύμνης στη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, κατά τη διάρκεια της οποίας οι Χοροί των Ιεροψαλτών ανέπεμψαν προς την Παντάνασσα Θεοτόκο την Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος, σύμφωνα με το εκκλησιαστικό τυπικό του Δεκαπενταύγουστου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, υψώνοντας την Πάνσεπτη Εικόνα της Παναγίας της Χαρακιανής, ευλόγησε τους πιστούς και τους ευχήθηκε να έχουν την κραταιά Σκέπη και την άπειρη ευλογία της Κυρίας Θεοτόκου στη ζωή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News