default-image

Τροπικό το κλίμα στην Κρήτη με τοπικές βροχές

Κρήτη
Τροπικό το κλίμα στην Κρήτη με τοπικές βροχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τροπικό θυμίζει το κλίμα στην Κρήτη, με βροχές την Παρασκευή και το Σάββατο. Συγκεκριμένα, όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος κ. Μανόλης Λέκκας, τα φαινόμενα του άστατου καιρού που ξεκίνησαν από την Παρασκευή συνεχίζονται και ανήμερα της Παναγίας, με πιθανότητα για τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημεριανές ώρες.

Στο μεταξύ, όσοι παραβρεθούν σε βραδινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις, που αναμένονται αρκετές απόψε και αύριο στο νησί, δε χρειάζεται να κρατούν ομπρέλα. Ενδεχομένως δε θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα με τον καιρό, καθώς τα φαινόμενα - όπως μας λέει ο κ. Λέκκας - θα περιορίζονται στις μεσημεριανές με απογευματινές ώρες.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_vh95p1ev/

Παρασκευή: Τοπικές βροχές

Αναλυτικότερα, αλλαγή στο σκηνικό είχαμε από την Παρασκευή, μιας και ο καιρός ήταν άστατος. Έτσι, το πρωί υπήρξαν νεφώσεις που λίγο αργότερα αυξήθηκαν με την παρουσία τοπικών βροχών κυρίως στα ορεινά δυτικά, καθώς και στα κεντρικά της Κρήτης. Κατά τόπους οι βροχοπτώσεις αυτές, ιδιαίτερα στα δυτικά, ήταν πρόσκαιρα έντονες. Στα ορεινά της ανατολικής Κρήτης, σύμφωνα και με την πρόβλεψη του κ. Λέκκα, εκδηλώθηκαν παροδικές βροχοπτώσεις από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι αρχικά έπνεαν από ανατολικές διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ, ενώ λίγο αργότερα, από το μεσημέρι, στράφηκαν από δυτικές διευθύνσεις διατηρούμενοι στα 3 με 4 και πρόσκαιρα στα δυτικά έως και 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία κυμάνθηκε από 22 βαθμούς, με τη μέγιστη κατά μέσο όρο να αγγίζει τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο: Άστατος καιρός

Το Σάββατο και πάλι παραμένει ο καιρός άστατος, με τις πιθανότητες όμως για βροχές να είναι λίγο πιο περιορισμένες. Έτσι αρχικά ο καιρός αναμένεται καλός, ενώ λίγο αργότερα αναμένεται αυξηθούν οι νεφώσεις. Κυρίως σε ορεινές περιοχές θα υπάρχει η πιθανότητα για εκδήλωση φαινομένων βροχής. Οι άνεμοι συνεχίζουν να διατηρούνται από δυτικές διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή: Φτιάχνει...

Την Κυριακή οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να είναι καλύτερες. Θα υπάρχει περισσότερη ηλιοφάνεια και ενδεχομένως λίγες νεφώσεις στα ορεινά, χωρίς όμως να αναμένεται εκδήλωση φαινομένων. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Τέλος, η επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει με καλές καιρικές συνθήκες και μικρή αύξηση της θερμοκρασίας.

Ιωάννα Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News