default-image

Ιππικές μάχες με πλούσιο θέαμα

Σπορ
Ιππικές μάχες με πλούσιο θέαμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η διεξαγωγή των αθλητικών αγώνων Ιππασίας που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο σαββατοκύριακο στην Ιππική Ακαδημία Κρήτης στον Καρτερό.

Όλοι οι όμιλοι της Κρήτης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κ. Γραμματικάκη και έτσι μικροί και μεγάλοι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έναν σπουδαίο αγώνα έμπειρων και άπειρων ιππέων, οι οποίοι διεκδίκησαν το μετάλλιο.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε το άθλημα της Ιππικής δεξιοτεχνίας με την Κουβάτση Μυρτώ-Ειρήνη να κατακτά την 1η θέση στην κατηγορία Ε ( αρχαρίων), ενώ στην κατηγορία Α3, νικήτρια ήταν η αθλήτρια Βαρδάκη Μαρία από τον Ιππικό Όμιλο Πλακιά.

Την Κυριακή η αδρεναλίνη ανέβηκε στα ύψη καθώς οι αθλητές αγωνίστηκαν στο άθλημα της υπερπήδησης εμποδίων.

Οι κατηγορίες ξεκινούσαν από  0,60cm με υψηλότερη το  1m. Στην Κατηγορία των 0,60cm (αρχαρίων ιππέων), νικητές ήταν όλοι οι αθλητές των οποίων η διαδρομή ήταν άπταιστη. Οι αθλητές πήραν ροζέτες και αναμνηστικά δώρα από την Ιππική Ακαδημία Κρήτης. Ροζέτα και αναμνηστικό δώρο από την Ιππική Ακαδημία Κρήτης, παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να αγωνιστεί εξαιτίας τραυματισμού του αλόγου της,  έλαβε και η μικρότερη αθλήτρια των αγώνων, μόλις 8 ετών, Ραφαέλα Βαρδάκη ως  επιβράβευση για τις προσπάθειες που καταβάλλει.

Στην κατηγορία των 0,80cm την 1η θέση  κατέλαβε η αθλήτρια της Ιππικής Ακαδημίας Κρήτης, Μαρία Ζουμπουλάκη, την 2η θέση η Αθλήτρια του Ιππικού Ομίλου Πλακιά, Μαρία Βαρδάκη και την 3η θέση ο Αθλητής του Ιππικού Ομίλου Ρεθύμνου, Γιάννης Γαλλιός.

Στην κατηγορία του 1m και υψηλότερη κατηγορία της διοργάνωσης, την 1η θέση κατέκτησε για ακόμη μια φορά η Αθλήτρια του Ιππικού Ομίλου Πλακιά, Μαρία Βαρδάκη, την 2η θέση οι αθλητές: Ιωάννα Αντωνακάκη από την Ιππική Ακαδημία Κρήτης, η αθλήτρια Μαρία Ζουμπουλάκη από την Ιππική Ακαδημία Κρήτης και ο Αθλητής Γιάννης Γαλλιός από τον Ιππικό όμιλο Ρεθύμνου ο οποίος κατέκτησε και την τρίτη θέση στην ίδια κατηγορία καθώς αγωνίστηκε με δύο διαφορετικά άλογα.

Η υπεύθυνη της Ιππικής Ακαδημίας Κρήτης, Μαριάννα Γραμματικάκη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους ομίλους της Κρήτης  και τον κόσμο, ο οποίος κατέκλεισε τις  εγκαταστάσεις της Ακαδημίας για να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των αθλητών, καθώς και τους χορηγούς τις διοργάνωσης , τις εταιρείες: ANEK Lines- Blue Star Ferries, Sky Express, Κριβέκ, Το φυτόριο Στέλιος-Στέλλα, την εταιρία Λουξ αναψυκτικά, την Europcar καθώς και την ΚΡΗΤΗ ΤV, Εφημερίδα «Νέα Κρήτη» και το Radio 9,84, που όπως τόνισε η συμβολή τους είναι πολύ σημαντική και η επιτυχία των διοργανώσεων οφείλεται σε ένα σημαντικό βαθμό στην δική τους στήριξη.

H κ. Γραμματικάκη αποχαιρέτησε κοινό και αθλητές δίνοντας τους ραντεβού τον Οκτώβρη με ένα αγώνα έκπληξη…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News