default-image

Ν.Μαριάς: Διεκδικούμε σθεναρά τις γερμανικές αποζημιώσεις

Κρήτη
Ν.Μαριάς: Διεκδικούμε σθεναρά τις γερμανικές αποζημιώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των παλικαριών της Γέργερης και της Νυβρίτου που εκτελέστηκαν στις 14 Αυγούστου του 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής συμμετείχε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Νότης Μαριάς κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του πολιτικού κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχει κάνει στην Ελληνική Βουλή και στην Ευρωβουλή για το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Επίσης, επισήμανε ότι, όπως ο Ελληνικός λαός πολέμησε τους κατακτητές και αντιστάθηκε σ' αυτούς κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, έτσι και τώρα δεν πρόκειται να υποταχτεί στη νεοαποικιακή πολιτική των δανειστών και της γερμανικής Ευρώπης που προσπαθούν να μετατρέψουν την πατρίδα μας σε αποικία χρέους.

Ο Νότης Μαριάς καταλήγοντας είπε: «Απαιτούμε από τη Γερμανία την άμεση αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, όπως, επίσης, και την άμεση καταβολή των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News