Ειδήσεις

Παραδίδουν το μισό τμήμα της παράκαμψης Βιάννου

Σε χρήση τμηματικά και εκτός σχεδιασμού, λόγω κυκλοφοριακών αναγκών που προέκυψαν εκτάκτως, θα παραδοθεί σήμερα η παράκαμψη της Βιάννου. Το σημαντικό αυτό οδικό έργο πνοής για την ευρύτερη περιοχή της Βιάννου δεν είναι ακόμα ολοκληρωμένο, παρόλο που θα έπρεπε να είχε τελειώσει από το 2014. Ωστόσο, θα παραδοθεί στην κυκλοφορία σε ένα μεγάλο τμήμα του, ώστε να μην παραμείνουν εγκλωβισμένοι κυκλοφοριακά οι κάτοικοι της Άνω Βιάννου.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε επισήμως χθες η Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ Α.Ε., στις 12:30 σήμερα το μεσημέρι θα παραδοθεί σε χρήση τμήμα της κύριας αρτηρίας της παράκαμψης της Βιάννου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «η τμηματική παράδοση σε χρήση της παράκαμψης γίνεται μετά από αίτημα του Δήμου Βιάννου, καθόσον πρόκειται να αποκλειστεί περιοχή εντός του Δ.Δ. Άνω Βιάννου κατά την εκτέλεση έργων αποχέτευσης του Δήμου. Μέσω της τμηματικής παράδοσης της παράκαμψης του εν λόγω έργου, δημιουργείται εναλλακτική διαδρομή στους οδηγούς προκειμένου να εξυπηρετείται η κίνηση των οχημάτων από και προς την Άνω Βιάννο. Το συγκεκριμένο τμήμα της οδού έχει μήκος 1,7 χλμ. και οριοθετείται από δύο ισόπεδους κόμβους, ένας εκ των οποίων είναι κυκλικός.

Παρακαλούνται οι χρήστες οδηγοί να συμμορφώνονται με την κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση των ισόπεδων κόμβων και της αρτηρίας της οδού για την οδική ασφάλεια των διερχομένων».  

Ξέχωρα από τη σημερινή τμηματική παράδοση της παράκαμψης, το ερώτημα είναι πότε το έργο θα παραδοθεί κανονικά, στο σύνολό του, στην κυκλοφορία. Διότι και σε αυτό το έργο έχει σημειωθεί αξιοσημείωτη καθυστέρηση.

Θυμίζουμε ότι η σύμβαση του έργου είχε υπογραφεί στις 9 Ιανουαρίου 2012. Μέχρι να φτάσει η ημέρα της συμβασιοποίησης, το έργο είχε μπλοκάρει σε κάποια γραφειοκρατικά-τυπικά ζητήματα, με συνέπεια αρχικά να ακυρωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και να φτάσει οριστικά μια ανάσα από την... ακύρωση!

Εν πάση περιπτώσει, αφού ξεπεράστηκαν τα προβλήματα και το έργο συμβασιοποιήθηκε, αρχικά ήταν να ολοκληρωθεί το α' εξάμηνο του 2014. Το νέο χρονοδιάγραμμα κατόπιν ήταν για τα μέσα του Ιουνίου που πέρασε...

Μπάμπης Σαββίδης

Σχόλια