Ειδήσεις

Έγκλημα ο θάνατος του 71χρονου με 3 μαχαιριές

Εγκληματική ενέργεια ήταν ο θάνατος του 71χρονου στις Μοίρες, σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας! Το "μυστήριο" που επικρατούσε χθες σε σχέση με τον θάνατο του άτυχου ηλικιωμένου με τρεις μαχαιριές, διαλύθηκε, αφού προέκυψε ότι ήταν θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Πολλά  χτυπήματα με μαχαίρι, τρία εκ των οποίων φαίνεται να είναι τα μοιραία, τα δύο στο λαιμό και το ένα στην κοιλιά, φέρεται να δέχτηκε ένας 71χρονος στις Μοίρες μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Το πτώμα εντοπίστηκε ξαπλωμένο στην κρεβατοκάμαρα από την κόρη του μέρα μεσημέρι. Ίχνη πάλης δεν υπήρχαν, σύμφωνα πάντα με τα πρώτα στοιχεία, αλλά ούτε και ίχνη αίματος σε όσα μαχαίρια εντοπίστηκαν στο χώρο.  Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία, η οποία κάνει λόγο για άγριο έγκλημα.  

Το ισόγειο διώροφης κατοικίας στη Μεσαρά, όπου διέμενε ο 71χρονος, γέμισε από φωνές χθες γύρω στις 3 μετά το μεσημέρι. Φωνές από την κόρη του θύματος που αντίκρισε τον πατέρα της να κείτεται μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Είχε προσπαθήσει αρκετές φορές να του μιλήσει στο τηλέφωνο και αυτό δεν είχε καταστεί δυνατό. Έτσι βρέθηκε στο σπίτι του και αντιμετώπισε ένα αποτρόπαιο θέαμα. Λίγο αργότερα το σπίτι γέμισε από αστυνομικούς, ενώ από την πρώτη στιγμή δεκάδες περίοικοι συγκεντρώθηκαν μετά τα κακά μαντάτα.

Σε μια πρώτη αυτοψία από ιατροδικαστή που κλήθηκε κι έσπευσε επιτόπου διαπιστωνόταν πως ο άτυχος ηλικιωμένος έφερε τρία χτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο. Εκτιμάται πως ήταν μαχαίρι. Τα τραύματα βρίσκονταν στην κοιλιακή χώρα και στο λαιμό. Μάλιστα, στο λαιμό ήταν δύο.

Η σορός του μεταφέρθηκε για νεκροψία-νεκροτομή στο ΠΑΓΝΗ. Παράλληλα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία μεταφέρθηκαν και κάποια μαχαίρια, που εντοπίστηκαν στο χώρο, χωρίς ωστόσο να φέρουν ίχνη αίματος.

Παράλληλα δεν υπήρχαν ίχνη πάλης, γεγονός που καταδεικνύει, όπως ανέφεραν περίοικοι, ότι οι πιθανοί δράστες ή ο δράστης ήταν γνωστός του 71χρονου ή ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να αντισταθεί...

«Ήταν στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού ξαπλωμένος. Όλα δείχνουν πως πρόκειται για έγκλημα και μάλιστα άγριο», ανέφεραν κάποιοι συντοπίτες του θύματος, κάνοντας το σταυρό τους, φοβούμενοι για κλέφτες και αδίστακτους κακοποιούς.

Το σώμα του 70χρονου, όπως αναφέρουν πληροφορίες, είχε αρχίσει ήδη να μελανιάζει, γεγονός που καταδεικνύει ότι είχε δολοφονηθεί αρκετές ώρες νωρίτερα, ίσως και από την προηγούμενη νύχτα.

Η Αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα, ενώ αναμένεται να εξαχθεί με βεβαιότητα κάποιο συμπέρασμα μετά την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων εξετάσεων.

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, αναμένονται σήμερα το πρωί. Η αγωνία, την ίδια ώρα, είναι έκδηλη στα πρόσωπα των συγγενών του.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι καταθέσεις στην Αστυνομία. Τόσο από άτομα του συγγενικού περιβάλλοντος, όσο και από το φιλικό περιβάλλον του θύματος, που περιλαμβάνει και αλλοδαπούς, με τους οποίους ο 71χρονος συναναστρεφόταν.

Ιωάννα Βλαχάκη

Σχόλια