Ειδήσεις

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έλεγχοι της Αστυνομίας

Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν για άλλη μια φορά στους τέσσερις νομούς της Κρήτης από τις αστυνομικές υπηρεσίες του νησιού με στόχο την πρόληψη, αλλά και την καταστολή παραβατικών συμπεριφορών.

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ., κατά το διάστημα 11-12 Αυγούστου συνελήφθησαν συνολικά 113 άτομα για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας και βεβαιώθηκαν 989 παραβάσεις, ενώ προσήχθησαν στις αστυνομικές υπηρεσίες 288 άτομα και ελέγχθηκαν 2.242 οχήματα.

Οι εξορμήσεις αυτές είχαν ως στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσης, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Συγκεκριμένα, αντικείμενο των αστυνομικών δράσεων, στις οποίες διατέθηκε μεγάλος αριθμός προσωπικού και μέσων (αστυνομικοί με οχήματα), ήταν οι έλεγχοι για παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία για τους αλλοδαπούς, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, την προστασία των ανηλίκων και τη νομιμότητα λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.  

Στα σημαντικά αποτελέσματα των εξορμήσεων περιλαμβάνεται η σύλληψη 113 ατόμων για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας, ως εξής:

• 39 άτομα για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος,

• 1 άτομο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδιωκτικές αποφάσεις,

• 6 άτομα για νομοθεσία περί αλλοδαπών,

• 1 άτομο για νομοθεσία περί παιγνίων,

• 10 άτομα για νομοθεσία περί ζωοκλοπής,

• 8 άτομα για νομοθεσία περί ναρκωτικών,

• 6 άτομα για νομοθεσία περί όπλων,

• 5 άτομα για νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας,

• 2 άτομα για νομοθεσία περί προστασίας ανηλίκων,

• 35 άτομα για διάφορα άλλα ποινικά αδικήματα

Βεβαιώθηκαν συνολικά 989 παραβάσεις εκ των οποίων 834 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), 81 υγειονομικού ενδιαφέροντος και 74 παραβάσεις λοιπών αδικημάτων (περί προστασίας ανηλίκων, περί πνευματικής ιδιοκτησίας, περί αλλοδαπών, κ.ά.).

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ειδικών αυτών αστυνομικών δράσεων ελέγχθηκαν 2.218 οχήματα και προσήχθησαν 274 άτομα, ενώ κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 162,79 γραμμάρια κάνναβης, 2 κυνηγετικά όπλα, πιστόλι, φυσίγγια, γεμιστήρες, 658 ευρώ, 72 cd, 324 dvd, προϊόντα παραεμπορίου και 16 πρόβατα.

Από την ΕΛ.ΑΣ. τονίζεται ότι οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση, ενώ όπως επισημαίνεται οι αστυνομικοί αυτοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς.

Σχόλια