Ειδήσεις

Μ. Συντυχάκης: "Εν πλήρη γνώσει τα δώσατε όλα"

Σκληρή κριτική άσκησε, μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής για το τρίτο μνημόνιο, ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στην κυβέρνηση, σημείωσε πως «δε συνθηκολογήσατε, λόγω των αρνητικών συγκυριών, αλλά εν πλήρη γνώσει τα δώσατε όλα για όλα. Και τρίτο μνημόνιο και βάσεις σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ».

Τόνισε, επίσης, ότι κύριος στόχος του τρίτου μνημονίου είναι η καπιταλιστική ανάκαμψη, αφού έρχεται να ισοπεδώσει ό,τι δεν πρόλαβαν τα άλλα δύο. «Όλοι, πλην ΚΚΕ, δίνουν εν λευκώ εξουσιοδότηση για τη στήριξη του κεφαλαίου και από την άλλη χύνουν κροκοδείλια δάκρυα», ανέφερε.

Επιπλέον, κατήγγειλε την κυβέρνηση για το «νέο εμπόριο ελπίδας που καλλιεργεί», με βάση τα 84 δισ. του δανείου, τονίζοντας ότι ο λαός δεν πρόκειται να πάρει «ούτε κόκκο άμμου από αυτά».

«Η πραγματικότητα επιβεβαιώνει το ΚΚΕ», υπογράμμισε, καλώντας το λαό να μην τρομοκρατείται από τα ψευτοδιλήμματα, να μη διαλέξει τον τρόπο που θα αυτοκτονήσει, αλλά να μην τους αφήσει σε χλωρό κλαρί, δυναμώνοντας τον αγώνα του σε συστράτευση με το ΚΚΕ, για την ανατροπή της πολιτικής αυτής.

Δείτε την ομιλία του Μ. Συντυχάκη στη Βουλή στο παρακάτω βίντεο:

Σχόλια