Ειδήσεις

Μοίρες: Έγκλημα ή όχι; Οι απαντήσεις αύριο

Αύριο θα αποφανθεί με σιγουριά για το αν πρόκειται για έγκλημα ή όχι ο ιατροδικαστής που πραγματοποίησε μία πρώτη αυτοψία στο πτώμα του 71χρονου στις Μοίρες.  

Ο ηλικιωμένος, που διέμενε μόνος στο ισόγειο της διώροφης πολυκατοικίας στη Μεσαρά, βρέθηκε νεκρός από την κόρη του γύρω στις 3 το μεσημέρι, αφότου κάθε προσπάθειά της να τον εντοπίσει τηλεφωνικά έπεφτε στο κενό.

Όπως έγινε γνωστό, ο 71χρονος φέρει τρία χτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο - εκτιμάται πως είναι μαχαίρι - ένα στην κοιλιακή χώρα και δύο στο λαιμό.

Η σορός του μεταφέρθηκε για νεκροψία-νεκροτομή στο ΠΑΓΝΗ και στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία μεταφέρθηκαν και κάποια μαχαίρια, ωστόσο χωρίς αίμα, προκειμένου μαζί με τις απαραίτητες εξετάσεις να καταφέρει να εξαχθεί ένα ασφαλές συμπέρασμα για το τι ακριβώς συνέβη με τον ηλικιωμένο.

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, αναμένονται αύριο το πρωί, και τα οποία περιμένουν με αγωνία τόσο οι αστυνομικοί όσο και οι συγγενείς του.

Από την άλλη πλευρά η προανάκριση από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους από τις Μοίρες είναι σε πλήρη εξέλιξη. Έχουν κληθεί να καταθέσουν τόσο συγγενικά πρόσωπα του 71χρονου όσο και άτομα - Έλληνες και αλλοδαποί - με τους οποίους συναναστρεφόταν και αυτό προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και στοιχεία μέχρι τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο neakriti.gr πως η έρευνα διεξάγεται με τέτοια ένταση σαν να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, ώστε η Αστυνομία, όπως και να έχουν τα τελικά αποτελέσματα, να είναι ένα βήμα μπροστά.

Επιτόπου, όταν η κόρη άρχισε να καλεί σε βοήθεια, γύρω στις 3 μετά το μεσημέρι, έσπευσε και ασθενοφόρο από τη Μεσαρά και όταν πια οι διασώστες διαπίστωσαν το θάνατο του άνδρα ενημερώθηκε ο ιατροδικαστής.

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής και όσοι γνώριζαν τον ηλικιωμένο και όλοι περιμένουν να μάθουν με αγωνία να μάθουν τι ακριβώς συνέβη.

Μαρία Μαυρομάτη

Σχόλια