Ειδήσεις

Ν.Τ. Λασιθίου ΑΔΕΔΥ: "Ανατροπή του νέου βάρβαρου μνημονίου"

Να μην ψηφιστεί το νέο μνημόνιο και να ανατραπούν οι αντιμνημονιακές πολιτικές ζητά με ανακοίνωσή της η προσωρινή Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Λασιθίου της ΑΔΕΔΥ, συνεχίζοντας, όπως αναφέρει, τους αγώνες για ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, προστασία της εργασίας και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, του δημόσιου πλούτου της χώρας και της λαϊκής κυριαρχίας, τη διαγραφή του χρέους κ.λπ.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, κ. Καλιμάντζαλης Βασίλης και κ. Μανουσάκης Γεώργιος, αντίστοιχα, «το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο, που προγραμματίζεται να ψηφιστεί από τη νεομνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015 στην Ολομέλεια της Βουλής πλήττει βάναυσα τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου Τομέα, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους.

Με το νομοσχέδιο αυτό, που εξειδικεύει την αντιλαϊκή συμφωνία της νεομνημονιακής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των δανειστών της 13ης Ιουλίου 2015 συνεχίζονται οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές κατεδάφισης των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και του πλούτου της χώρας, η φοροληστεία σε βάρος του ελληνικού λαού και η μεγαλύτερη φτωχοποίηση ευρύτατων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας.

Το νέο μνημόνιο υπονομεύει τη λαϊκή κυριαρχία αφού συνεχίζει το νεοαποικιακό έλεγχο της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Συνεχίζουμε τους αγώνες για:

• Να μην περάσει και να ανατραπεί το νέο βάρβαρο μνημόνιο.

• Την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

• Την προστασία της εργασίας, των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών παροχών, της υγείας, της παιδείας και των λαϊκών εισοδημάτων

• Την καταπολέμηση της ανεργίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την κατοχύρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας.

• Την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου της χώρας.

• Τη μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους.

• Το πέρασμα του τραπεζικού συστήματος και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων σε δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο.

• Την προάσπιση της λαϊκής κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών απέναντι στην αστυνομοκρατία και τον αυταρχισμό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια