default-image

Η Ν.Δ. ψηφίζει το μνημόνιο

Ελλάδα
Η Ν.Δ. ψηφίζει το μνημόνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mε πάρα πολλές διαφωνίες, καθώς διαφοροποιήθηκαν περίπου 30 βουλευτές κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ολοκληρώθηκε, μετά από επτά ώρες, η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. αποφάσισαν κατά πλειοψηφία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εμφανιστεί συντεταγμένα στη διαδικασία της ψηφοφορίας για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

«Όλοι οι βουλευτές αποφάσισαν ότι η Ν.Δ., ως η παράταξη της ευθύνης και της συνέπειας, στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική και πορεία της χώρας», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Ν.Δ.

Επίσης αναφέρει ότι έγινε μια διεξοδική και γόνιμη συζήτηση για τη συμφωνία που έρχεται απόψε στη Βουλή, οι βουλευτές εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους και «ακούστηκαν όλες οι απόψεις για το μνημόνιο Τσίπρα- Καμμένου».

«Κοινό συμπέρασμα όλων είναι ότι η Ν.Δ. δεν υιοθετεί τα πολύ επώδυνα μέτρα που φέρνει η συγκυβέρνηση, και δεσμεύεται ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να βελτιώσει και να θεραπεύσει τις αδικίες σε μια σειρά κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα για τους αγρότες», επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βεβαίως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Μάκης Βορίδης είχε καταθέσει πρόταση να απόσχει η Νέα Δημοκρατία κατά την ψηφοφορία, ωστόσο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υποστήριξε την υπερψήφιση του τρίτου μνημονίου, άποψη με την οποία τάχθηκε η πλειοψηφία των βουλευτών και δεσμεύτηκαν να εφαρμόσουν και οι υπόλοιποι.

Μάλιστα οι αντιδράσεις ήταν τόσο έντονες, που ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναγκάστηκε να... υπενθυμίσει ότι η απόφαση της πλειοψηφίας της Κ.Ο. θα πρέπει να εφαρμοστεί απ' όλους, διαφορετικά ...παραμονεύει η διαγραφή, αφού όποιος δεν ψηφίσει τη συμφωνία θα παραπεμφθεί στο πειθαρχικό με το ερώτημα της διαγραφής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News