Ειδήσεις

"Φρίκη" με το σκουπιδόλακκο στο ΒΟΑΚ

Μέχρι και χρησιμοποιημένες πάνες είναι πεταμένες, μαζί με άλλα πάσης φύσεως σκουπίδια, λίγο πριν τον κόμβο Καλυβών, πάνω στην εθνική οδό. Όποιος έχει την ατυχία να κάνει μια στάση στο σημείο, μπορεί άνετα να εξασφαλίσει ένα... εισιτήριο για το Λοιμωδών, αφού ο συγκεκριμένος σκουπιδόλακκος χρησιμοποιείται από πολλούς και ως υπαίθρια τουαλέτα!

Η κατάσταση είναι πραγματικά τριτοκοσμική: Σημείο αναφοράς του επιπέδου μας και του πολιτισμού μας, αλλά και ενδεικτική της απάθειας των αρμόδιων υπηρεσιών. Ο σκουπιδόλακκος στο ΒΟΑΚ βρίσκεται σε τόπο που ο δρόμος κάνει ένα πλάτωμα. Εξυπηρετεί, λοιπόν, τους διερχόμενους οδηγούς για μια σύντομη στάση.

Η στάση αυτή, όμως, δεν είναι μόνο για τσιγάρο, όπως αποδεικνύουν οι πεταμένες γόπες. Η στάση γίνεται συχνά και για τη σωματική ανάγκη πολλών ταξιδιωτών. Τα περιττώματα και τα χρησιμοποιημένα χαρτιά που υπάρχουν στο σημείο το αποδεικνύουν περίτρανα.

Την τριτοκοσμική εικόνα διανθίζουν και πολλά άλλα απορρίμματα: από πλαστικά μπουκάλια νερού μέχρι συσκευασίες καφέδων και από τενεκεδάκια αναψυκτικών μέχρι ολόκληρες σακούλες απορριμμάτων.

Ο όγκος των απορριμμάτων με τη βοήθεια του χρόνου και του ανέμου κατρακυλά σιγά-σιγά από το πρανές της εθνικής οδού και πέφτει σε παρακείμενο χωράφι με ελιές. Τα ξερόκλαδα και τα δύσμοιρα αλμυρίκια που υπάρχουν στο σημείο δεν καταφέρνουν να τα συγκρατήσουν όλα...

Ελένη Σταυρουλάκη

Σχόλια