default-image

Χανιά: Εφοριακός-"μαϊμού" έκλεβε και την "έπιασαν"

Κρήτη
Χανιά: Εφοριακός-"μαϊμού" έκλεβε και την "έπιασαν"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώδεκα υποθέσεις απάτης εξιχνιάστηκαν στα Χανιά, με τη σύλληψη μιας 37χρονης, που κατηγορείται για παρουσίαση ψευδών γεγονότων ως αληθινών, αποσπώντας χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες.

Πιο αναλυτικά συνελήφθη στα Χανιά μια 37χρονη από αστυνομικούς, κατηγορούμενη για απάτη. Μετά από καταγγελίες πολιτών, που έγιναν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων και κατόπιν έρευνας της Αστυνομίας, η γυναίκα συνελήφθη καθώς παρουσίασε πλαστά έγγραφα κυπριακών Αρχών, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός εγγράφων (φορολογικά παραστατικά, παραστατικά παροχής υπηρεσιών), εξιχνιάζοντας έτσι 12 υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών.

Από την έρευνα προέκυψε ότι η 37χρονη προέβη σε εμπορικές συναλλαγές χρησιμοποιώντας ΑΦΜ εταιρείας με αποτέλεσμα να προκαλέσει οικονομική ζημιά, σε βάρος ιδιωτών και εταιρειών, αποσπώντας χρήματα, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά.

Επιπλέον, παρουσιαζόταν σε άτομα που είχαν οικονομικές εκκρεμότητες ως υπάλληλος των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και, εκμεταλλευόμενη τη συγκεκριμένη οικονομική κατάστασή τους, κατάφερνε και τους έπειθε για τη διευθέτηση υποθέσεών τους, αποσπώντας με τον τρόπο αυτό διάφορα χρηματικά ποσά.

Από τη συνεχιζόμενη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι η 37χρονη διωκόταν με καταδικαστικές αποφάσεις για το αδίκημα της απάτης κατ' εξακολούθηση.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο της συμμετοχής της συλληφθείσας και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News