Ειδήσεις

Καταγγελίες Αυγενάκη για επαναφορά διαχωρισμού των ΑΕΙ - ΤΕΙ

Την επαναφορά του διαχωρισμού των πανεπιστημίων σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) και σε Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ) καταγγέλει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, στο νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στη Βουλή.

Η ανακοίνωση:

«Με το νόμο 4009/2011 (ΦΕΚ Α' 195/6.9.2011) σταμάτησε ο ανώφελος διαχωρισμός μεταξύ ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς ορίζεται ότι «Η ανώτατη εκπαίδευση αποτελείται από δύο παράλληλους τομείς: α) τον πανεπιστημιακό τομέα […], β) τον τεχνολογικό τομέα […]».

Παρόλ' αυτά στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης» επανέρχεται αυτός ο διαχωρισμός, ο οποίος δεν είναι σύννομος, δημιουργώντας ζητήματα χωρίς να υπάρχουν.

Είναι απαράδεκτο σφάλμα κρατικές αρχές να συνεχίζουν να διαχωρίζουν τα Πανεπιστήμια, επειδή αγνοούν την προηγούμενη νομοθεσία ή επειδή εξυπηρετούν άλλου είδους συμφέροντα και ζητώ από τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομίας, Οικονομικών και Παιδείας, την άμεση διόρθωσή του πριν από την ψήφιση.»

Σχόλια